|

600 bin kişi hac için sıra bekliyor

Hacca gitmek için 600 bin kişi sıra bekliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 70 bin olan kontenjanı arttırmak için çalıştıklarını söyledi

Aa
00:00 - 8/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 02:21 - 8/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
600 bin kişi hac için sıra bekliyor
600 bin kişi hac için sıra bekliyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hac için 70 bin kişilik kontenjan aldıklarını ancak 600 binin üzerinde kişinin hacca gitmek için beklediğini belirterek, ilave kontenjan için girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Bardakoğlu, Isparta Valisi Şemsettin Uzun'u ziyaretinde gazetecilerin, hac ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Ek kontenjan girişimlerinin sürdüğünü söyleyen Bardakoğlu, "600 binin üzerinde kişi bekliyor. Biz 70 bin kişilik kontenjan aldık" dedi.

Hac için bekleyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkati çeken Bardakoğlu, Avrupa'da hacca gitmek isteyen 16 bin Türk vatandaşının sadece yarısı için kontenjan verildiğini kaydetti. Bardakoğlu, "Diğer yarısı için de umudumuzu hala koruyoruz. İlgili bakanlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Diyanet kadrosuna sözleşmeli personel alımında olumlu sonuçlara ulaştıklarını belirten Bardakoğlu, yaklaşık 2 bin camide kadro açığı bulunduğunu ifade etti. Bardakoğlu, camilerin herkesin camisi, herkesin ortak ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yeni bina inşaatları yerine içini dolduracak insana ihtiyaç olduğunu dile getirdi.


Diyanet'ten çocuklara dua kitabı

Diyanet, çocuklara dua kitabı hazırladı. Daha önce Dinimi Öğreniyorum, Kitabımı Öğreniyorum, Peygamberimi Öğreniyorum kitapları büyük ilgi gören setin son kitabı "Dualarımı Öğreniyorum" oldu. Çocuklara özel bir dil kullanılarak hazırlanan kitapta, Kur'an-ı Kerim'den ve Peygamber'den örneklerle açıklanıyor.



16 yıl önce