|

7 milyon liralık dolandırıcılık

Kocaeli polisi, bazı iş adamları ile üniversite, belediye ve resmi kuruluşları 7 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Cihan
00:00 - 31/03/2013 Pazar
Güncelleme: 17:06 - 31/03/2013 Pazar
Yeni Şafak
7 milyon liralık dolandırıcılık
7 milyon liralık dolandırıcılık

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı iş adamları ile kurum ve kuruluşların bankadaki hesaplarından para çekildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri belirlenen şüpheliler Orhan İ, kardeşi Erhan İ. ile Ozan A., İstanbul, Antalya ve Muğla'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin, gazetelerde yayımlanan vergi rekortmenleri listesinden yola çıkarak aradıkları vergi dairelerine, kendilerini 'Vergi müfettişi' olarak tanıttıktan sonra belirledikleri iş adamlarının vergi sicil ve kimlik numaralarını ele geçirdiği öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki ifadesinde, ''Bankaların açıklarını kullanarak dolandırıcılık yaptıklarını ve zengin iş adamlarını hedef aldıklarını'' söyledikleri öğrenildi. Zanlılardan Orhan İ.'nin benzer suçlardan emniyette 500'e yakın kaydının bulunduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, daha sonra Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

11 yıl önce
default-profile-img