|

7 şehidimiz Tokat'tan uğurlandı

Yeni Şafak
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 09:31 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
7 şehidimiz Tokat'tan uğurlandı
7 şehidimiz Tokat'tan uğurlandı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde uğradıkları hain saldırısı sonucu şehit olan 7 asker için Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.


Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarından teröristlerin kurduğu hain pusu sonucu çıkan çatışmada şehit düşen 7 asker sabah erken saatlerde Tokat Dr. Cevdet Akyan Devlet Hastanesi'nden ambulanslarla Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldü.


Türk bayrağına sarılı şehitlerin cenazesinin hastaneden çıkarılması sırasında hastane önünde toplanan çok sayıda vatandaş tekbir getirip dua etti. Şehitlerin cenazelerinin geçeceği güzergâhta bulunan ev ve işyerlerini Türk bayrağı asan vatandaşlar terörü lanetledi.


Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene sivil, askeri yetkililerin yanı sıra şehit yakınları katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın önünde toplanan binlerce kişi ise töreni dışarıdan izledi.


İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.






Şehitlerimizin isimleri

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 7 asker ile 3 yaralı askerin kimlikleri şöyle: Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca (Hatay). Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel'in yaralandığı belirtildi. Yaralı askerlerden uzman çavuş Öztürk ile Mandıralı'nın Niksar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.



14 yıl önce