|

7 yaşındaki kız polis vurdu

Aa
00:00 - 8/09/2007 السبت
Güncelleme: 16:01 - 8/09/2007 السبت
Yeni Şafak
7 yaşındaki kız polis vurdu
7 yaşındaki kız polis vurdu

Bursa'da bir polis memuru, bir olaya müdahale için gittiği sokakta, 7 yaşındaki kız çocuğu tarafından tabancayla açıldığı iddia edilen ateş sonucu ayak bileğinden yaralandı.

Olaydan sonra otomobille götürüldüğü öne sürülen çocuk yakalandı. Alınan bilgiye göre, Elmasbahçeler Mahallesinde bir kişinin tabancayla başka bir kişiyi tehdit ettiği ihbarı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi.

Olay yerine giden ekibin ihbarla ilgili araştırmasını sürdürdüğü sırada Asayiş Ekipler Amirliğinde görevli olduğu ve yıllık izinden dün dönerek işe başladığı öğrenilen Hüseyin Doğan da meslektaşlarıyla sokak aralarında zanlıyı aramaya başladı.

Bu sırada, polis memuru Doğan'a, Elmasbahçeler Parkı'nın yakınındaki Baş Sokak'ta bulunan merdivenlerden, N.A. (7) tarafından tabancayla ateş açıldı.


POLİS TEDAVİ ALTINDA

Sağ ayak bileğine isabet eden iki kurşunla yaralanan Hüseyin Doğan, olay yerine gelen ambulansa arkadaşları tarafından bindirilerek Bursa Devlet Hastanesine götürüldü.

Bölgedeki trafiğin yoğunluğunu dikkate alan güvenlik güçleri, araçlarla ambulansa yol açarak arkadaşlarının kısa sürede hastaneye ulaşmasını sağladılar.

Bu arada, olaydan sonra tabancayı bırakan ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bir otomobile bindirilerek olay yerinden götürüldüğü öğrenilen çocuk, yakalandı.

Yetkililer, çocuğun anne ve babasının da gözaltına alındığını, silahın çocuğun eline nasıl geçtiği yönündeki araştırmaların devam ettiğini bildirdiler.


TABANCAYI BABASI VERMİŞ

Küçük kızın polise verdiği ifadesinde, babasının bir gün önce komşularıyla kavga ettiğini, komşularının kendilerine saldırmasından korkarak tabancasını yanına aldığını söylediği öğrenildi.


Bir ihbar üzerine mahalleye gelen polisleri gören, çok sayıda suçtan sabıkalı babası Erkan A'nın yakalanmamak için tabancasını kendisine verdiğini anlatan küçük kızın, polislerden kaçarken olayın gerçekleştiğini öne sürdüğü bildirildi.


Küçük kızın, babası ve annesinin sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Bu arada, Bursa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

٪d سنوات قبل