|

75 örgüt lideri tespit edildi

Polis, Gezi Parkı eylemlerinde gruplar arasına karışarak gençleri kışkırtan 75 yasadışı örgüt liderini belirledi. MOBESE kameralarınca tespit edilen DHKP-C, TKP, MLKP gibi marjinal grupların liderliğini yapan 75 provokatörün, özellikle banka şubeleri ile ATM''ler, polis otoları ve birçok dükkana yapılan saldırıları organize ettikleri anlaşıldı.

.
00:00 - 6/06/2013 Thursday
Güncelleme: 22:05 - 5/06/2013 Wednesday
Yeni Şafak
75 örgüt lideri tespit edildi
75 örgüt lideri tespit edildi

Milyonlarca lira zararın meydana geldiği şehir terörü sonrası, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan özel bir ekip, gruplar arasına karışan 'marjinal timleri' MOBESE kayıtlarından tespit etmeye başladı. Niyeti sadece gösteri ve protesto olan vatandaşların arasına karışan ve özellikle gençleri örgütleyerek polise karşı kışkırtan 75 örgüt liderini belirleyen ekipler, olayların bitmesinin ardından geniş kapsamlı bir temizlik operasyonu başlatacak. Aralarında, neredeyse her toplumsal olayda sokakları savaş alanına çeviren DHKP-C, TKP, MLKP, Halk Cephesi, SDP, Kaldıraç, Anarşist gibi grupların da bulunduğu 16 marjinal grubun üyelerini belirlemek üzere uzman ekipler yurt genelindeki kayıtları mercek altına aldı. Kameralarda tespit edilen 75 provokatörün, özellikle banka şubeleri ile ATM'ler, polis otoları, eğitim kurumları ve birçok dükkana yapılan saldırıları organize ettikleri anlaşıldı.

Fitili Kuğulu'da ateşlediler

Zello örgütlenmesinin ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Ocak'ta Kuğulu Park'ta yaptığı toplantıda ortaya çıktığı tespit edildi. Sokaklarda yasadışı eylemlerde pek görünmek istemeyen CHP'nin 'Zello' örgütlenmesinde İşçi Partisi yandaşlarıyla birlikte perde gerisinde rol aldığı belirlendi. Türkiye genelinde 200 bin kişi olduğu tespit edilen Zello örgütlenmesinde provokatörlerin, internet imkanı bulunmayan eylemcilere, meydanlardaki Wi-Fi ağlarının şifrelerini ele geçirerek dağıttıkları da istihbarat raporlarına yansıdı.


11 years ago