|

8 saniyede 5 can gitti

Gaziantep''te adliye çıkışında öldürülen anne ve dört çocuğu dün gözyaşı içinde toprağa verildi. Cenazede ölenlerinin yakınlarını sakinleştirmek mümkün olmazken Canan Dedekurt, ''Kardeşlerimi vurdular. 8 saniyede 5 can gitti'' diyerek ağıt yaktı

Gaziantep
00:00 - 16/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:52 - 15/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
8 saniyede 5 can gitti
8 saniyede 5 can gitti

Gaziantep''teki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi. Adliye otoparkı girişinde yaşanan olayda hayatını kaybeden anne Hatice Şenel Dedekurt, çocukları Atilla Dedekurt, Mehmet Kenan Dedekurt ve Esra Dedekurt ile Zeki Erdem Öğümsöğütlü için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi''ndecenaze namazı kılındı. Cenazede ölenlerin yakınları tabutlara sarılarak sinir krizi geçirdi.

Tabutların cenaze aracına konuluşu sırasında ölenlerin kardeşi Canan Dedekurt, '''Kardeşlerimi vurdular. 8 saniyede 5 can gitti''' diyerek ağıt yaktı. Cenazeler, Asri Mezarlık''ta toprağa verildi. Bu arada, baba Asef Dedekurt''un rahatsızlığı nedeniyle, namazdan sonra camiye gelerek taziyeleri kabul ettiği görüldü.

Ölen Hatice Şenel Dedekurt''un kardeşi olduğunu belirten Muhittin Eyibardakçı, '''boşanma ve mal paylaşımı''' davasının duruşmasına katıldıklarını, duruşma sonrasında araçlara binerek adliyeden ayrıldıkları sırada silah seslerini duyduklarını söyledi. Aracını seslerin geldiği yöne çevirdiğini kaydeden Eyibarkdakçı, tanımadığı bir kişinin silahla ateş ettiğini gördüğünü belirtti. Eyibarkdakçı, olayla ilgili şunları anlattı:

''İKİNİ ŞARJÖRÜ TAKIP GELDİ''

'''Bir şarjör bitti, ''bırakıp kaçıyor herhalde'' diye düşündüm. Kendi arabama gittim, ''arabayla çarpayım, düşüreyim'' dedim. Arabama gittim gidemedim, kaldırıma düştüm, tekerler askıda kaldı. O sırada yolun ortasında ikinci şarjörü takmış gelmiş. Beyaz arabaya doğrulttu, ondan sonra bir daha boşalttı.'''

Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerden elektrik elektronik mühendisi Atilla Dedekurt''ın evli ve bir çocuk babası, plastik imalatı ile uğraşan Kenan Dedekurt''un 7 aylık evli olduğu, İngilizce öğretmeni Esra Dedekurt''un ise 2 ay önce eşinden ayrıldığı öğrenildi. Ölen Zeki Erdem Öğümsöğütlü''nün ise Gaziantep Üniversitesi''nde okuduğu ve gündüz çalışıp gece öğrenimini sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan saldırı sonrası gözaltına alınan A.Ç. polisteki ifadede, hasımlarını öldürmek isterken yanlış kişileri vurduğunu iddia ederek '''pişman''' ve '''üzgün''' olduğunu söyledi. Zanlı sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

Hayatını kaybeden anne Hatice Şenel Dedekurt, çocukları Atilla Dedekurt, Mehmet Kenan Dedekurt ve Esra Dedekurt ile Zeki Erdem Öğümsöğütlü için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi''ndecenaze namazı kılındı. Törende ölenlerin yakınlarının feryatları yürekler dağladı.

11 yıl önce