|

80'lik nine ilaç parası için çilek topluyor

Cihan
00:00 - 20/06/2009 السبت
Güncelleme: 10:16 - 20/06/2009 السبت
Yeni Şafak
80'lik nine ilaç parası için çilek topluyor
80'lik nine ilaç parası için çilek topluyor

Bursa'da, hiçbir sosyal güvencesi olmayan 80 yaşındaki kalp hastası Hanife Oruç, ilaçlarını alabilmek için güneş altında saatlerce çilek topluyor.

Guatr, şeker ve kalp hastası olan Hanife Oruç, "Çilekleri toplamazsam ilaçlarımı alamam. Oğullarım var, ama onlar da kendilerini zor geçindiriyor." dedi.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı dağ köyü olan Güneybudaklar'da ikamet eden Hanife Oruç, ilerlemiş yaşına aldırış etmeden tarlasındaki çilekleri topluyor.

İşçi tutmak için parasının olmadığını anlatan yaşlı kadın, kalp hastası olduğunu ve ilaçlarını almak için başka çaresinin olmadığını söyledi.

Hanife Oruç, "Sıcak havaya rağmen çalışmak zorundayım. Kalp var, şeker var, guatr var. Çalışmazsam ilaçlarımı alamıyorum. Tarlamdaki çilekler çürüyor, işçi tutmaya gücüm yok. Bu ilerlemiş yaşıma rağmen topluyorum. Ne yapalım, mecburuz" dedi.

Köylüler de, bu sene çileklerin para etmediğini, akşama kadar 10 kilo çilek toplayan Hanife ninenin ancak 5 TL kazandığını belirtti.

Güneybudaklar köyünü ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ise yaşlı kadının ilaçlarını temin etme konusunda söz verdi.

٪d سنوات قبل