|

A400M Türkiye''de

Geleceğin nakliye uçağı A400M, Türkiye''ye geldi. İspanya''da üretilen uçak, Türk mühendislerin imalatına katıldığı ilk uluslararası uçak projesinin parçası.

.
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:47 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
A400M Türkiye''de
A400M Türkiye''de

Türkiye''nin de üretim ortağı olduğu geleceğin nakliye uçağı olarak nitelendirilen A400M, Türkiye''ye geldi. Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye''nin proje ortakları arasında olduğu ve İspanya''da imal edilen Airbus A400M askeri nakliye uçağı, İspanya''nın Sevilla kentinden yaklaşık 4 saat süren uçuşun ardından Kayseri 12. Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına indi.

İTFAİYELİ KARŞILAMA

''Atlas'' adı verilen uçağı, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve diğer askeri yetkililerin katılımıyla karşılandı. Uçak piste indikten sonra su sıkan iki itfaiye aracının arasından geçti.

KAPISINA NAZARLIK

Uçağın pilotlarından biri uçağın kapısına nazar boncuğu yapıştırdı. Pilotlara yetkililer tarafından plaket verilmesiyle tören sona erdi. Uçağın Türk Hava Kuvvetlerine katılımı için özel bir tören yapılacağı öğrenildi. Türkiye''nin ilk stratejik nakliye uçağı olan A400M, Türk mühendislerinin tasarım ve imalatına katıldığı ilk uluslararası uçak projesi.

10 yıl önce