|

AA'dan Taraf'ın iddialarına yalanlama

AA'dan yapılan yazılı açıklamada, Taraf Gazetesi'nin bugünkü nüshasında "AA havuzda boğuldu" şeklinde verilen haberin asılsız ithamlarla dolu bilgiler" içerdiği belirtildi.

Aa
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
AA'dan Taraf'ın iddialarına yalanlama
AA'dan Taraf'ın iddialarına yalanlama

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, "Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek Taraf Gazetesi''nin bu habercilik tazının bugünlerde tekrar etmesinin nedeni yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. AA, bu seçimde de kritik ve hayati bir görev üstlenerek sandık başından seçim sonuçları verecektir. Bu asılsız haberlerin amacı AA''nın seçim sonuçlarını itibarsızlaştırmak ve tartışılır hale getirmektir" açıklamasında bulundu.

AA Genel Müdürlüğünden "Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Kamuoyuna Duyuru

Taraf Gazetesi 24.07.2014 Perşembe günkü nüshasında, ''AA havuzda boğuldu'' şeklinde verdiği haber, gerçeği çarpıtan, asılsız ithamlarla dolu bilgiler içermektedir.

CHP Milletvekili Sayın Turgut Dibek''in soru önergesi üzerine verilmiş cevap, sadece Taraf Gazetesi''ne servis edilmiş ve gazete bu bilgileri çarpıtmış, eksik vermiş ve amacından saptırmıştır.

Soru önergesine verilen cevapta, ''Anadolu Ajansı alacaklarının sözleşmeye bağlı ve faturalandırılmış olması nedeniyle tahsil edilememesi gibi bir durum söz konusu değildir'' denmesine rağmen, gazete bunu görmezden gelip başka bir bölümünü manşete taşıyarak sanki AA''nın tahsil edilemeyen borcu varmış gibi algı yaratmak istemiştir.

AA''nın alacaklarının tümü yapılandırılmış ve ödemeler düzenli olarak yapılmaktadır. 2013 yılından kalan borçlar da ödeme planları çerçevesinde düzenli olarak tahsil edilmektedir.

AA''nın borçlarını ödemeyi reddeden ve bu nedenle 09.06.2014 tarihinde Ankara 31. İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi ve akabinde haciz işlemi başlattığı tek kurum Taraf Gazetesi''dir. Gazete, borcunu ödememesi nedeniyle haciz memurlarının gazeteye gitmesi üzerine itiraz dilekçesi vermiş ve haciz işlemi ertelenmiştir.

Taraf Gazetesi haciz işleminin duyulması üzerine dün (23.07.2014) daha önce reddettiği borcunun bir kısmını ödemiş, ancak yine tamamını ödememiştir. Geri kalan borcu için hukuki süreç ve icra işlemleri devam etmektedir.

Taraf Gazetesi daha önce 12.06.2014 tarihinde aynı konuyu tekrar haber yapmış, bu kez AA''nın alacaklarının 10.5 Milyon TL olduğunu duyurmuştur. Gazete bugünkü haberiyle bir anlamda kendi kendini tekzip etmiştir.

30 Mart Yerel seçimleri öncesi ve sonrasında Taraf Gazetesi AA''nın itibarını zedelemek ve stratejik öneme sahip seçim sonuçlarını tartışılır hale getirmek için yoğun asılsız haber yapmıştır. Bu haberler nedeniyle iki defa mahkeme tarafından yalancılığı tescil edilmiş ve tekzip yayınlamaya mahkum olmuştur.

Ayrıca bu mahkeme kararlarından yola çıkarak Basın İlan Kurumu''na yapılan başvuru neticesinde Taraf Gazetesi basın ahlakına aykırı haber yaptığı gerekçesiyle 9 gün ilan kesme cezasına çarptırılmıştır.

AA basın ve ticari ahlaktan yoksun bu tutumlar nedeniyle, Taraf Gazetesi ile tüm ticari ilişkilerini tek taraflı olarak feshetmiştir.

Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek Taraf Gazetesi''nin bu habercilik tazının bugünlerde tekrar etmesinin nedeni yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. AA, bu seçimde de kritik ve hayati bir görev üstlenerek sandık başından seçim sonuçları verecektir. Bu asılsız haberlerin amacı AA''nın seçim sonuçlarını itibarsızlaştırmak ve tartışılır hale getirmektir.

Nereye ve kime hizmet ettiği bilinmeyen Taraf Gazetesi''yle ilgili kurumumuzca açılmış olan 48 ayrı dava bulunmaktadır ve her yalan haberlerle birlikte bu sayı artmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

10 yıl önce