|

ABD gemisi Akdeniz'de neyi araştırıyor?

Cihan
00:00 - 6/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 12:20 - 6/08/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD gemisi Akdeniz'de neyi araştırıyor?
ABD gemisi Akdeniz'de neyi araştırıyor?

"USS Monterey" isimli ABD gemisinin füze kalkanı projesi çerçevesinde Akdeniz'de araştırmalar yaptığı ve geçtiğimiz haftalarda da Baf açıklarına yanaşarak, Kıbrıs-Girit arasındaki bölgenin haritasını çizdiği bildirildi. Kıbrıs Rum Kesimi gazetelerinden Simerini "ABD Denizlerimizin Haritasını Çiziyor" başlığıyla aktardığı haberinde, USS Monterey gemisinin bu araştırmayı, ABD'nin NATO ile işbirliği içerisinde, bu yılın sonuna kadar kademeli olarak uygulamaya koymayı planladığı proje çerçevesinde yaptığını yazdı.Gazete, İran'ın balistik füze tehdidi nedeniyle, "USS Monterey" gemisinin Eylül ayına kadar Akdeniz'de kalacağını kaydetti. Haberde, geminin Pire ve Türkiye'de demirlediği de ifade edildi.


Gazete, yine aynı bilgilere dayanarak, ABD hükümetinin füze kalkanı projesine katılacak olan gemilerin demirlemesi meselesi ile ilgili olarak, Yunan hükümetiyle, Girit'teki Suda Limanı'nın modern sistemiyle alakalı müzakere ettiğini kaydetti.


Haberde ayrıca, USS Monterey gemisinin, düşman füzelerini tespit ederek onları etkisiz hale getirebilecek "Aegis" radar sistemiyle donatılmış olduğu belirtildi.



13 yıl önce