|

ABD'nin yeni ölüm makinesi

Pentagon için geliştirilen uzaydan füzeleri vurabilecek 'Çok Yönlü Ölüm Aracı'nın ilk denemesi yapıldı. Saniyede yüzlerce fize atan silah karada da kullanılabilecek.

Washington
00:00 - 12/12/2008 Cuma
Güncelleme: 23:47 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
ABD'nin yeni ölüm makinesi
ABD'nin yeni ölüm makinesi

Amerikan silah şirketi Lockheed Martin, Savunma Bakanlığı Pentegon için geliştirdiği 'Multiple Kill Vehicle' (Çok Yönlü Ölüm Aracı) adlı silahın ilk denemesini yaptı. Resmi kayıtlara kısaca MKV olarak geçen yeni ölüm makinası, Kaliforniya'daki Edwards Hava Üssü'nde denendi. 'Terminator' filminde kullanılan silahı andıran MKV, metal bir kutuyu andırıyor. Kutu görünümlü ana gövdeden saniyede yüzlerce küçük füze ya da mermi ateşleniyor.

UZAYDAN VURACAK

Amerikan Füze Savunma Ajansı için dizayn edilen MKV, düşman füzelerini hedefe ulaşmadan vurmak için tasarlandı. MKV'lerin taşıyıcı füzelerle, uzayda yörüngeye yerleştirilmesi planlanıyor. Uzaya yerleştirilen MKV'ler düşman ülkenin gönderdiği füzeleri havada imha edecek. Askeri uzmanlar ölüm kusan bu silahın cephede de kullanılabileceğine dikkat çekiyor. Amerikan Füze Savunma Ajansı, Lockheed Martin'in rakibi Raytheon silah şirketinin de kendi MKV'sini geliştirdiğini ve yakında tanıtacağını açıkladı.



15 yıl önce
default-profile-img