|

Acaristanbul'da yıkım için yargı süreci beklenecek

Beykoz'daki 142 lükrs villanın yıkımına ilişkin olarak Acarlar İnşaat'a verilen süre dün sona erdi. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, yıkım için yargı kararını bekleyeceklerini bildirdi.

Aa
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:41 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Acaristanbul'da yıkım için yargı süreci beklenecek
Acaristanbul'da yıkım için yargı süreci beklenecek

Beykoz Belediye Encümeni'nin, Özel Serdaroğlu Ormanı'ndaki 138 villa için verdiği yıkım ve para cezasıyla ilgili Acarlar İnşaat'a tanınan 10 günlük süre dün sona erdi. Belediye Başkanı Muharrem Ergül, kararın uygulanması için yargı sürecinin tamamlanmasını bekleyeceklerini bildirdi.

Encümenin 13 Mart 2007'de, 4'ü su basman seviyesindeki 142 yapı için aldığı yıkım ve toplam 240 bin YTL para cezasının uygulanması için Acarlar'a yapılan tebligatta tanınan 10 günlük süre sona erdi. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül yaptığı açıklamada, Acaristanbul'daki 142 yapı hakkında encümen kararıyla ilgili olarak karşı tarafa 19 Mart'ta tebliğ yapıldığını hatırlattı. Geçen süre içinde karşı tarafın encümen kararının iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtığını anımsatan Ergül, şöyle konuştu:

“Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılan Acaristanbul villaları hakkındaki Beykoz Belediyesi Encümeninin kararı yıkım yönünde belirtilmiştir. Sürecin başladığı günden bu yana devam eden, medya aracılığıyla da kamuoyuna taşınan tartışmalardan kurumumuzun olumsuz etkilenmemesi, siyasi veya başka bir yaklaşımla ele alınmadığının teyidi için bağımsız yargı mercilerinin yaklaşımını önemsiyoruz. Yerel yönetimlerin benzer konulardaki uygulamalarına istinaden belirli bir yaklaşımın spekülasyonları sona erdirerek halkımızı kurumları ve kişileri zandan kurtaracağına inanıyoruz. Kararımızın tescillenmesi, tartışmalardan ve yorumlardan uzak bir şekilde anlaşılabilmesi için dava sürecine göre hareket etmeyi uygun gördük.”

Beykoz Belediyesi'nin kararının encümen tarafından ifade edildiğini belirten Ergül, “Danıştay 6. Dairesinin ruhsat iptalini onaması kararına binaen alınan yıkım kararının mahkemece tescillenmesinin hem kamuoyu ve hem de taraflar açısından aydınlatıcı ve bağlayıcı yönü olması hasebiyle göz önüne alınması gerektiğine inanıyoruz. Biz bu yargı sürecinin tamamlanmasını istiyoruz” dedi.



17 yıl önce