|

Acil vurgun gazeteciye takıldı

Yüzlerce kişinin, hiç gitmedikleri Fatih'teki 'Özel Fener Balat Tıp Merkezi'nde muayene edilmiş gibi gösterildiği ortaya çıktı. Vatandaşlar, dolandırıldıklarını eczanede 12 TL muayene katkı payı istenince öğrendi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün inceleme başlattığı tıp merkezinin yetkilileri, iddiaları sorgulayan muhabirimizin karşısına çıkmadı.

Oktay Mehmet
00:00 - 24/01/2014 Cuma
Güncelleme: 23:06 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Acil vurgun gazeteciye takıldı
Acil vurgun gazeteciye takıldı

Fatih'in Balat semtinde faaliyet gösteren Özel Fener Balat Tıp Merkezi, ele geçirdiği kimlik bilgileri ile hem vatandaşları hem de devleti dolandırdı. Yüzlerce kişi, hiç gitmedikleri sağlık kurumunda muayene edilmiş gibi gösterildiklerini, eczanede kendilerinden 12 TL devlet katkı payı talep edilmesiyle öğrendi.

ACİL SERVİS FATURASI

Özel Fener Balat Tıp Merkezi'nde tedavi görmüş gibi gösterilen bir eczane çalışanı, şikâyet etmek için gittiği Sosyal Güvenlik Kurumu'nda kendisi gibi dolandırılan 200'ü aşkın şikâyetçinin olduğunu öğrendi. Eyüp bölgesindeki eczacılar sağlık merkezinin vurgun politikasını şöyle özetledi: 'Özel sağlık işletmelerinde normal tedavilerde katkı payı peşin tahsil ediliyor. Acil servis hizmetleri ise devlet hastanelerinde olduğu gibi eczanelerde alınıyor. Birçok insan faturasına bakmadığı için bu parayı ödüyor.' Eczacılar, tıp merkezinin sahte hastalara acil serviste tetkik, tahlil ve cerrahi müdahale gibi hizmetleri vermiş gibi gösterip, devlete daha kabarık faturalar ödetilmiş olabileceğine de dikkat çekti.

DOKTORU DA DOLANDIRDILAR

Konuyu dilekçeyle şikayet eden bir doktor ise SGK'da bu durumla ilgili yazılmış 150'yi aşkın dilekçe bulunduğunu ve SGK'nın müfettiş görevlendirdiğini söyledi. Eczacılar ve borçlular bu zamana kadar Özel Fener Balat Tıp Merkezi'nden hiçbir yetkiliyle bağlantı kuramamış.

'YOLUNU DAHİ BİLMEM'

Gazeteci Ahmet Bıyıklı ise dolandırıldığını Eyüp'teki bir eczaneye ilaç almak için gittiğinde öğrendi. Kendisinden fazla para talep edilmesi üzerine nedenini soran Bıyıklı, ücretin bir kısmının Özel Fener Balat Tıp Merkezi'nin Acil Servisi'nde gördüğü sağlık hizmetinin karşılığı olduğunu öğrendi. Bıyıklı, ''Ben Özel Fener Balat Tıp Merkezi'ne hiç gitmediğim gibi, yolunu dahi bilmem. Bu kurum bir şekilde elde ettiği TC numaram ile bana sağlık hizmeti vermiş gibi göstermişler'' dedi. Bu sağlık kurumun kanuni olmayan başka işlere de imza atabileceğinden şüphe duyduğunu ifade eden Bıyıklı, Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

YETKİLİ KİŞİ MUHABİRİMİZİN KARŞISINA ÇIKAMADI

Bu arada yolsuzluk ve dolandırıcılık iddialarının muhatabı olan Özel Fener Balat Tıp Merkezi'ne bilgi almak için giden Yeni Şafak muhabiri, herhangi bir yetkili ile görüştürülmedi. Müdürlerinin şu anda kurumda olmadığını söyleyen bir çalışan, muhabirimizin ısrarı üzerine birkaç saat sonra telefon ile bilgi alınabileceğini söyledi. Ancak defalarca aranmasına rağmen dolandırıcılık iddiaların muhatabı olan Özel Balat Fener Tıp Merkezi'nin telefonlarını açan olmadı.

İnceleme başlatıldı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise şikâyet ve iddialar üzerine Özel Fener Balat Tıp Merkezi hakkında inceleme başlattı. İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul SGK İl Müdürlüğü'nün incelemelerinin ardından vatandaşlar adına hangi işlemlerin yapıldığı ve devleti de kapsayan dolandırıcılığın boyutu ortaya çıkacak.


10 yıl önce
default-profile-img