|

Acılı baba oyunu bozdu

İstanbul Kağıthane''de HDP''lilerle DHKP-C sempatizanları arasında yaşanan gerginlik dün provokasyona dönüştü. Gazi Mahallesi''ndeki çatışmada 16 yaşındaki İbrahim Öksüz hayatını kaybetti. Öksüz''ün ailesi, cenaze törenini kışkırtmak isteyenlere fırsat vermedi, naaşı Karabük''e götürdü

Oktay Yıldırım
00:00 - 2/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:37 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Acılı baba oyunu bozdu
Acılı baba oyunu bozdu

İstanbul''da Kağıthane ilçesinin Nurtepe semtinde HDP''nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş''a destek standı açan grup ile terör örgütü DHKP-C sempatizanları arasında ''stand açma'' yüzünden tırmanan gerilim, dün açık provokasyona dönüştü, silahlı çatışma çıktı. Kısa sürede Gazi Mahallesi''ne de sıçrayan olaylarda iki grup da silahlara sarıldı. Polis, çatışmalara son vermek için TOMA''larla bölgeye müdahele etti. Ancak çıkan çatışmada 4 kişi yaralandı. Yaralananlardan 16 yaşındaki İbrahim Öksüz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Talihsiz gencin yaz tatili başında evlerinin yakınında bulunan bir tekstil atölyesinde çalıştığı öğrenildi. Öksüz''ün olaylar sırasında işyerinden çıkarak evine gitmek üzereyken seken kurşunlardan birinin hedefi olduğu ortaya çıktı. Polis kurşunun nereden geldiğini tespit etmeye çalışıyor.

AİLE SUİSTİMAL ETTİRMEDİ

Baba Arif Öksüz, oğlunun işten eve gelirken çatışmanın ortasında kaldığını belirterek, oğlunun ölümüne neden olan kişilerin bir an önce bulunmasını istedi. Yaralı olarak getirildiği hastanede kurtarılamayan İbrahim Öksüz''ün naaşı Adli Tıp Kurumu''nda yapılan incelemenin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Aile bu sırada Gazi Mahallesi''nde iki grubun da cenaze töreni için toplandığı haberini aldı. Oğullarını İstanbul''da toprağa vermeyi planlayan acılı aile, muhtemel bir provokasyona fırsat vermemek için bundan vazgeçerek, talihsiz gencin cenazesini Karabük''e götürmeye karar verdi. Cenazenin suistimal edilmemesi için sağduyulu davranan Öksüz ailesi, 16 yaşında karanlık bir kurşunla can veren oğullarının naaşını Gazi Mahallesi''ne sokmadan doğrudan Karabük''e götürdü.


10 yıl önce