|

Adalet yerini buluyor

28 Şubat Post Modern Darbesi mağduru Salih Mirzabeyoğlu''nun 16 yıl aradan sonra tahliye olması, benzer bir hukuk dışı cezalandırmaya maruz kalan Yakup Köse için ışık oldu. Yakup Köse''nin avukatı, ''Mirzabeyoğlu ve Köse''nin tutuklanmalarında paralel yapının da parmağı var'' dedi

Oktay Mehmet
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 23:28 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Adalet yerini buluyor
Adalet yerini buluyor

On altı yıl cezaevinde kaldıktan sonra önceki gün tahliye olan 28 Şubat Post Modern Darbesi mağduru Salih Mirzabeyoğlu''nun tahliyesi, Yakup Köse için umut ışığı oldu. 14. Ağır Ceza Mahkemesi''nin Mirzabeyoğlu için verdiği yeniden yargılanma kararının Yakup Köse için uygulanabileceği gündeme geldi.

Salih Mirzabeyoğlu''nun güçlü delil olmaksızın hukuksuz şekilde yargılanarak cezaevinde tutulduğunun 16 yıl aradan sonra ortaya çıktığını ifade eden Yakup Köse''nin avukatı Müşir Deliduman, ''Mirzabeyoğlu''nun tahliyesi Türkiye''de hukukun normale döndüğünün göstergesi olmuştur. Hepimizi sevindiren Mirzabeyoğlu kararından sonra, tahliye sırasının Yakup Köse''ye geleceğini ümit ediyoruz'' dedi.

28 ŞUBAT PARALEL YAPI EL ELE

Yakup Köse''nin avukatı Müşir Deliduman, Salih Mirzabeyoğlu ve Yakup Köse''nin tutuklanmalarında, 28 Şubat darbesi ile birlikte paralel yapının da parmağı olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 28 Şubat aktörlerine paralel yapının yardım ettiğini iddia eden avukat Karaduman, ''Bandırma Cezaevi''ne yapılan operasyonlarda paralel yapının parmağı gün yüzüne çıktı. Müvekkilim Köse herhangi bir eyleme katılmamasına rağmen, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Kanunu''nda yapılan değişiklikle tahliye oldu. Türkiye''de benzer yargılamaların çoğu beraat veya zaman aşımı ile sonuçlanırken Yakup Köse''ye ceza verilmesi hukuka uygun değildir'' diye açıklamada bulundu.

Latif Erdoğan: Mirzabeyoğlu Gülen''in emriyle tutuklandı

Bir dönem cemaatin en etkin isimlerinden olan Latif Erdoğan ''Fethullah Gülen, Salih Mirzabeyoğlu''nun kendisine suikast düzenleyeceğini düşünüyordu'' diyerek Mirzabeyoğlu''nu Gülen''in tutuklattığını iddia etti. A Haber televizyonunda katıldığı programda konuşan Erdoğan, Gülen''in yaptığı en güzel şeyin kaçmak olduğunu belirtti. ''Gülen''in en güzel yaptığı şey kaçmaktır. Cemaatini yüzüstü bırakıp kaçtı. Bir misal anlatayım. 1975''te Edremit''te bir kampa gittik, başımızda Gülen var. Jandarma gelip kampı bastı, fakat her zaman başımızda olan Gülen yoktu ortada. Okunan kitapları ben üstlenmek zorunda kaldım. Ben hapishaneye girdim, o ise evine gitti.

Son dönemde de cemaate öncülük yapan ve onları bir ölçüde suça iten herkes yurtdışına gitti. Bu yapı yanlış yapılmıştır ve yanlışı esas yaptıran buraya getirilmelidir'' dedi.


10 yıl önce