|

Adana'da 6 polis ihraç edildi

Adana'daki yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında yürütülen idari incelemede ikisi emniyet müdürü biri emekli 6 polis hakkında birden fazla defa ihraç kararı çıktı.

Aa
00:00 - 25/07/2014 Friday
Güncelleme: 15:49 - 25/07/2014 Friday
Yeni Şafak
Adana'da 6 polis ihraç edildi
Adana'da 6 polis ihraç edildi

Adana'daki yasa dışı dinlemeler konusunda adli soruşturmadan ayrı olarak İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerince yürütülen idari soruşturma tamamlandı.

Bu kapsamda davanın sanıklarından 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail B. ve 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Y. ile emniyet amiri Aytaç A, komiser Fevzi M, polis memuru Hasan S. ve emekli polis başmemuru Abdullah K. hakkında birden fazla defa meslekten ihraç kararı verildi.

Soruşturma kapsamında polis memuru Ahmet Ş. hakkında 24 ay kıdem durdurma cezası verilirken, 3 polis hakkında ise cezaya gerek görülmedi.

Adana Adliyesinde bazı hakim ve cumhuriyet savcılarının yasa dışı dinlenmesine ilişkin soruşturmalardan biri olan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K. ile Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U'nun yasa dışı dinlenmesiyle ilgili emniyet müdürü İsmail B. ve Ertuğrul Y. ile emniyet amiri Aytaç A, komiser Fevzi M, polis memuru Hasan S, Ahmet Ş, R.K. ve M.A. ile emekli polis başmemuru A.K. hakkında, iştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği (TCK 204/2), iftira (TCK 267/1), suç uydurma (TCK 271/1), haberleşmenin gizliliğini ihlal (TCK 132/1), kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması (TCK133/1), özel hayatın gizliliğini ihlal (TCK 134/1), kişisel verilerin kaydedilmesi (135) suçlarından ikişer kez cezalandırılmaları talebiyle Adana Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştı.

10 years ago