|

Adana'da suç örgütüne baskın

Adana'da küçük yaştaki çocuklara hırsızlık yaptırdıkları, silahlı yaralama olaylarına karışarak, uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen "silahlı organize bir suç örgütü" çökertildi. Polis, çete üyelerine yönelik hava destekli operasyonda, 23 kişiyi gözaltına aldı.

Cihan
00:00 - 17/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 10:26 - 17/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Adana'da suç örgütüne baskın
Adana'da suç örgütüne baskın

Emniyet Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, bir süre önce, bazı hırsızlık olayları üzerine şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Polis, teknik ve fiziki takip sonucu, çete üyelerinin merkez Seyhan ilçesi Barbaros ve Yenibey mahallelerinde örgütlendiklerini belirledi.

Sabah erken saatlerde, Özel harekat polislerince, çete üyelerinin barındıkları 19 adrese eş zamanlı, hava destekli baskın yapıldı. Çete üyelerinden bazıları kapı açmamakta direnince polis koçbaşı kullanarak kapıları kırdı.

Bu arada, baskınlar sırasında çocuk ve kadınların korkularının önüne geçmek için polis, çocukların yanaklarını sıktı, kadınlarla şeker ikram etti. Baskınlarda örgüt elebaşının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin ev, işyeri ve otolarında yapılan aramalarda; 1 adet çalıntı otomobil, 9 pompalı av tüfeği ve 92 adet dolu kartuş, 4 adet dizüstü bilgisayar, 4 Plazma Tv, 1 adet çalıntı motosiklet, uyuşturucu madde ve haplar, çok sayıda çalıntı kredi kartı, kar maskesi ve muşta gibi suç aleti ve çalıntı eşya ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 23 şüpheli, "silahlı organize suç çetesi kurmak, küçük yaştaki çocukları hırsızlıkta kullanmak, ev, işyeri ve otolardan nitelikli hırsızlık, kasten silahlı yaralama, uyuşturucu madde ticareti yapma, darp, tehdit" suçlamasıyla adli mercilere sevkedildi.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Birçok olayı gerçekleştiren hırsızlık çetesine yönelik olarak bir süredir sürdürülen planlı çalışmalar akabinde, özellikle örgüt üyelerinin konuşlanmış olduğu Barbaros ve Yenibey mahallelerinde 19 ayrı adrese yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonlarda toplam 23 şüpheli yakalanmıştır. Suç örgütlerine yönelik amansız mücadeleye devam etmekte olup bu konuda en büyük güç ve motivasyon kaynağımız her zaman olduğu gibi halkımızın bize olan desteği ve güveni olacaktır." denildi.

11 yıl önce