|

Adapazarı'nda büyük patlama

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde büyük bir patlama sesi duyuldu. İlçede paniğe neden olan patlamayla ilgili açıklama yapan valilik, "Tatbikat yapan jetler ses duvarını açınca patlama oldu" dedi. Twitter'da ise çok çarpıcı paylaşımlar yapıldı.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 29/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:40 - 29/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Adapazarı'nda büyük patlama
Adapazarı'nda büyük patlama

Adapazarı'nda kentin hemen her yerinden duyulan patlama sesi büyük korkuya neden oldu. Adapazarı'nda saat 15.30 sıralarında kentin neredeyse her yerinden duyulan ve camları dahi sarsan patlamanın kaynağının ise ses duvarını aşan jetler olduğu öğrenildi.

Jetler ses duvarını aştı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Adapazarı başta olmak üzere Sakarya'nın tüm ilçelerinde duyulan patlamanın, askeri jetlerin yaptığı tatbikat sırasında ses duvarını aşmalarından kaynaklandığının belirlendiğini söyledi. Vali Büyük, "Sakarya üzerinde tatbikat yapan jetler ses duvarını aşınca ilimizin her yerinden hissedilen patlama oldu" dedi.

Twitter'da çarpıcı masajlar

Nedeni henüz belli olmayan büyük patlamayla birlikte ilçedeki binaların sallandığı ve insanların kaçıştığı bilgisi var.

Evlerin camları kırıldı

Erenler ve Adapazarı'nın bazı köylerinde evlerin camlarının kırıldığı öğrenildi. Yetkililer patlamanın nereden kaynaklandığının belirlenmesi için araştırmalarını sürdürüyor. Adapazarı'nda patlama olduğuna dair sosyal medyada ise çarpıcı paylaşımlar yapıldı. @ozgunsayici adlı bir kullanıcı "Demin bütün Adapazarı'nca duyduğumuz o ses havada patlayan bir uçak, helikopter yada ufo olabilir çünkü ardından uzun bir süzülme sesi geldi" twitini attı.

İşte patlamayla ilgili twitter'da yazılanlardan bazıları:

Yer patlıyor sandım

Zeynep Kılıç / @witchofportobel

"Yer patlıyor sanarak uyandım. tüm adapazarı hissetmiş, ne oldu ki acaba?

Enes Karakaş @Eneskarakas1907

Adapazarı yıkılıyordu o nasıl patlamaydı öyle.

Ahmet Vehbi @ahmetvehbi

Adapazarı'nda tüm şehirden duyulan ses için doğalgaz patlaması deniyor

11 yıl önce