|

Adem için hüzünlü tören

İha
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 13:03 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Adem için hüzünlü tören
Adem için hüzünlü tören

Almanya'nın Hagen kentinde polisin dövmesi sonucu komaya girerek hayatını kaybettiği iddia edilen Türk genci Adem Özdamar için Samsun'un Bafra ilçesinde gözyaşları sel oldu.


Almanya'nın Hagen kentinde 17 Şubat'ta polisler tarafından dövülerek komalık edildiği öne sürülen Samsunlu Adem Özdamar'ın (26), Hagen-Allgemeines Hastanesi'nde 18 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra beyin ölümü gerçekleşmiş, bir süre sonra da kalp atışı durmuştu.

Özdamar'ın cenazesi dün İstanbul'a getirilerek, ailesinin isteği üzerine Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cenazeyle birlikte gelen raporda ölümün 'yüksek dozda uyuşturucuya bağlı beyin kanaması sonucu' olduğu belirtiyordu.

İstanbul'da yapılan ikinci otopsi sonucu Özdamar'ın kollarında ve bacaklarında darp izlerine rastlayan Adli Tıp Kurumu uzmanları, bir rapor hazırlayarak ölüm sebebini Bilgi İhtisas Kurulu'na sevk etti.

İki rapor da kurul tarafından incelemeye tabii tutulacak. Polisin döverek ölümüne neden öne sürülen Türk gencinin cenazesi, Bafra ilçesindeki Fevziçakmak Mahallesi'nde bulunan babaevine getirildi. Burada gözyaşları içerisinde karşılanan Adem Özdamar'ın cenazesini annesi Şengül Özdamar, diğer yakınları gibi feryat ederek karşıladı.

Anne Şengül Özdamar, "Oğlum sana nasıl kıydılar, seni çok özledim bırakın bir kere yüzünü görüm" şeklinde feryat etti. Evin önüne konulan Türk bayrağına sarılı cenaze başında gözyaşı sel oldu.

Türk gencinin babası Alman devletine tepki göstererek acısını dile getirdi. Abi Ömer Özdamar, Türkiye'de de otopsi yapıldığını, sonucun devlet yetkilileri ve avukatların takip ettiğini dile getirdi.

Almanya'da yaşayan diğer abi Menderes Özdamar ise kardeşinin katedildiğini, başka Türk gençlerinin aynı duruma düşmemesini istediklerini belirtti. Özdamar, Altınyaprak Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Asri mezarlıkta toprağa verilecek.


16 yıl önce