|

Adına türkü bestelediği eski eşi Ertaş'ın kabrinde

Ünlü sanatçının uğruna babasıyla fikir ayrılığı yaşadığı ve adına türkü bestelediği eski eşi Leyla Ertaş da sanatçı için dua etti.

Cihan
00:00 - 27/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 16:47 - 27/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Adına türkü bestelediği eski eşi Ertaş'ın kabrinde
Adına türkü bestelediği eski eşi Ertaş'ın kabrinde

İzmir'de vefat eden ve dün vasiyeti gereği babası Muharrem Ertaş'ın ayak ucuna defnedilen Bozkırın Tezenesi lakaplı Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ın ailesi ve yakınları, sanatçının mezarını ziyaret ederek dua okudu. Ünlü sanatçının uğruna babasıyla fikir ayrılığı yaşadığı ve adına türkü bestelediği eski eşi Leyla Ertaş da sanatçı için dua etti.

Neşet Ertaş'ın ağabeyi Necati Ertaş, eski eşi Leyla Ertaş, kızı Döne Ertaş, oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşi Nadiye Ertaş ile abdal geleneğini Kırşehir'de sürdüren akrabaları, sabah erken saatlerde Bağbaşı Mezarlığı'na gelerek Yasin-i Şerif okudu.

Sanatçı için birlikte dua okuyup gözyaşı döken eski eşi ve yakınları, gazetecilerden ziyaretten görüntü alınmamasını istedi.

Sanatçının İbrahim Özdemir isimli arkadaşı da üzerinde 'Neşet' yazılı bir taşı mezarının başucuna bıraktı. Özdemir, sanatçının vasiyeti üzerine taşı köyünün dağlarından getirdiğini belirtti.

Türk halk müziği sanatçısı Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş'ı kelimelerle anlatmanın ve onun dostluğunu kazanmanın çok zor olduğunu dile getirdi.

Kendini usta sanatçıyla tanıştığı için bahtiyar hissettiğini söyleyen Tokel, 'Onun dostluğunu kazanmak her faniye nasip olmaz. Konuştuklarımız bana emanet ettikleridir. Şunu söylerdi: 'İnsanlar bu dünyaya bir vazife için gelirler. Vazifesini yaparlar ve giderler.' Neşet Ertaş bu dünyaya gelenlerden Ahi Evran Camii'ni dolduran yüz binlerin şehadeti ile son yolculuğuna gitti. O insanların kardeşliğini, barışı, sevgiyi hayatının merkezine alan birisiydi.' ifadelerini kullandı.

Akrabası ve saz ustası Aydın Çekiç ise 'O'na ne yaparsak azdır. O bir türkü babaydı, o bir türkü fabrikasıydı, o Neşet Ertaş'tı. Başta Başbakan olmak üzere valimize, milletvekillerimize, bakanlarımıza, Kırşehir'den ve farklı illerden gelen herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Öte yandan sanatçının mezarına sevenlerinin ziyareti devam ederken, baba evinin önündeki çadırda ise taziye ziyaretleri sürüyor.


12 yıl önce