|

Affet Allah'ım

Ramazan ayının müjdecisi Berat Gecesi'nde eller semaya açıldı. Camileri dolduran Müslümanlar, Allah'tan af ve mağfiret diledi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlid-i şerif ve ilahilerle geceyi idrak etti.

İstihbarat Servisi
00:00 - 24/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:49 - 23/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Affet Allah'ım
Affet Allah'ım

Ramazan ayının müjdecisi ve mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban'ın 15.nci gecesinde idrak edilen Berat Gecesi'nde camiler dolup taştı. Yüce Allah'tan af ve mağfiret dileyen Müslümanların elleri bu gece semaya, gönülleri ise duaya kalktı. İstanbul'un pek çok camiinde Kur'anı Kerim tivaletiyle başlatan, mevlid-i şerif, ilahi ve va'z la devam eden program ve dualar gönülleri mest etti. Yatsı namazının kılınmasının ardından da Müslümanlar birbirlerinin kandilini tebrik etti. Türkiye$de ve yeryüzünde tüm Müslümanların kardeşliklerinin bozulmaması için duaların edildiği gecede Müslümanlar, Allah'a kul olmanın idraki içinde hatalarından af diledi. Diyanet İşleri Başkanlığı da Peygamberimiz'in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay olarak bilinen Şaban ayındaki bu önemli gecenin ibadetle geçirilmesini tavsiye ettiğini bildirdi. Öte yandan Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına sığınan Suriyeliler, Berat Gecesi dolayısıyla 'barış' dileklerinde bulundu. Berat Gecesi nedeniyle Reyhanlı'da yaşayan Suriyeli ailelere kandil simidi dağıtıldı.

REYHANLILI KANDİLİ SURİYELİLERLE KUTLADI

Beşir Derneği Reyhanlı Temsilcisi Cengiz Hazırlar, zor zamanlarda zorluğu yaşayan her kim olursa olsun onların yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Hazırlar 'Yarım elma ile de olsa kardeşliğimizi ve sıcak ilişkilerimizi karşıdaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı devam ettireceğiz. Suriye'deki savaşın bitmesini diliyorum' dedi. Suriyeli Sait El Mansur da 'İnşallah gelecek yıl ki Berat Gecesi'nde evimizde oluruz' duasında bulundu.

11 yıl önce