|

Ağca, Sezer'den af istedi

Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Ağca, Sezer'e mektup yazarak affedilmesini istedi.

Cihan
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 09:41 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Ağca, Sezer'den af istedi
Ağca, Sezer'den af istedi

Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın Avukatı Mustafa Demirbağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e dilekçe göndererek, müvekkilinin 27 yıldır hücrede yaşadığı hayat nedeniyle hastalandığını ve yaşlandığını kaydederek, tahliye edilmesini talep etti.

Edinilen bilgiye göre, Kartal Adliyesi'ne giden Avukat Mustafa Demirbağ, tahliye talebi ile ilgili bir dilekçeyi savcılığa, birini de cumhurbaşkanlığına gönderdi.

Mustafa Demirbağ, dilekçesinde özetle, "Hükümlü, 27 yıldır aralıksız olarak hücrede hapis yatmaktadır. Hükümlünün hücrede geçirdiği 27 yıl sonunda doğal olarak bedensel sağlığı bozulmuştur. Hükümlü, ciddi sağlık problemiyle karşı karşıyadır. Hükümlünün gözle görülebilecek nitelikte romatizmal rahatsızlığı olduğu gibi sürekli hastalık ve kocama durumu söz konusudur. Söz konusu durum yapılacak bilimsel tıbbi inceleme neticesinde somut olarak ortaya çıkacaktır. Hükümlünün sağlık durumunun acilen ve tedbiren incelenmesi gerekmektedir." dedi.

Avukat Mustafa Demirbağ, dilekçesinde, Anayasa'nın 104. maddesinde sözü edilen duruma girip girmediğine karar verilmesi için ilgili makamlara inceleme yapmak üzere talimat verilmesini talep etti. Avukat Mustafa Demirbağ, dilekçesinin bir örneğini de Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Avukat Demirbağ, önümüzdeki günlerde İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, "Papa suikasti" ile ilgili yargılama isteyeceklerini belirterek, "Tahliye olduktan sonra yattığı 27 yılı 'Türkiye'de yargılama olmadı' diye kabul etmemişlerdi. Tahliye olduktan sonra bu nedenle yeniden içeri almışlardı. Biz de burada yargılama için başvuruda bulunacağız." dedi.

17 yıl önce