|

Ağrı'da kuduz şüphesi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir köyde telef olan 10 köpek, kuduz şüphesiyle dezenfekte edilerek gömüldü. Köpeklerden alınan numuneler, kuduz olup olmadığının tespiti için Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Aa
00:00 - 8/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:02 - 8/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ağrı'da kuduz şüphesi
Ağrı'da kuduz şüphesi

İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Bölücek köyünde 3'ü jandarma karakoluna ait 10 köpek telef oldu. Bunun üzerine kuduz şüphesiyle yetkililerden yardım istendi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden aralarından veteriner hekimin de bulunduğu 3 kişilik ekip, köyde inceleme yaptı. Köylere Hizmet Götürme Birliğinin de yardımıyla telef olan köpekler dezenfekte edilerek, köyün dışında toprağa gömüldü.

Ekipler, köydeki küçük ve büyükbaş hayvanları da inceleyerek, ahırları kontrol etti. Köpeklerden alınan numuneler, kuduz olup olmadığının tespiti için Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildi.

Köyün muhtarı Savcı Temel, yaklaşık 20 gün önce köpeklerin birbirine saldırması sonucu yaralandığını ve bir süre sonra da telef olduğunu söyledi.

Söz konusu köpeklerin kuduz olabileceğini savunan Temel, "Karakolun köpekleri ile köyün köpekleri birbirine saldırdı. Çoğu yaralanmıştı. Bundan sonra köyde 10 köpek telef oldu. Kazılan çukurlara telef olan köpekler gömüldü. Köyümüzde kuduz şüphesi var" dedi.

Veteriner hekim Altan Bayram da köydeki telef olan köpeklerin hepsini topladıklarını ifade ederek, "Aldığımız numuneleri Erzurum'a gönderdik. Sonuçlar çıktıktan sonra kuduz olup, olmadığı belli olacak. Biz her ihtimale karşı tedbirimizi aldık. Köydeki diğer köpek ve hayvanlarda kuduz tespiti yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımızı da kuduz konusunda bilinçlendirdik. Eğer sonuçlarda kuduz çıkarsa köyde karantina uygularız" diye konuştu.

10 yıl önce