|

Ağzınla değil kalbinle de şükret

45 yıldır müzik sektörünün içinde olan yılların eskitemediği sanatçı Kayahan''la bayramı, kızına verdiği öğütleri ve müzik sektörünü içine alan bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 20:35 - 16/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Ağzınla değil  kalbinle de  şükret
Ağzınla değil kalbinle de şükret

Türk müziğinin sayılı besteci ve söz yazarlarından sanatçı Kayahan, bayramların kendisi için ne ifade ettiğini ve bayramlarda neler yaptığını anlatırken gülümsüyor. Herkesin hemfikir olduğu ''Bayramlar tatile döndü'' söylemiyle ilgili babasıyla yaşadığı bir diyaloğu anlatıyor:''Geçenlerde babam ''Bayramlarda eskiden çok insan gelirdi artık kimse gelmiyor'' dedi. İnsanları o kadar fazla çalıştırıyorlar ki bayramı tatil haline getiriyorlar. Bayram bayram olmaktan çıkıyor ve geleneğini kaybediyor'' diyor. Kayahan, böyle söylüyor ama kısa bir süre öncesine kadar her bayram çalışıyormuş. Hatta ''eğlenmeyi değil eğlendirmeyi biliyorum'' diyecek kadar. ''Müzisyenler bayramda çalışırlar çünkü bayram para kazanılacak zamandır'' diyen Kayahan, rahmetli Barış Manço için kızına hitaben bir şarkı yazmış. O şarkı da ''Bugün aslında bayram yanında olacaktım olamadım. Barış abin de gitti artık herşey daha zor'' mısralarının yer aldığını söyleyen sanatçı ''Hakikaten de çalışıyordum yanında olamadım kızımın. '' diyor.

ÖNCE İYİ OL, İNSANLAR SENİ SEVSİN

Sakin bir hayat sürdüğünden bahsediyor Kayahan. ''İstanbuldayım ama İstanbul''u pek görmüyorum'' diyor. Kayahan''ın Beste ve Aslı Gönül adında iki kızı var. Kendisi adam olmaya çalışırken kızlarına nasıl öğütler veriyor acaba? Hep kız çocuğunun olmasını istediğinden bahsediyor ve Aslı Gönül''e verdiği öğütleri bizimle paylaşıyor: ''Önce çok iyi ol, insanlar seni sevsin sende onları sev ve bunun için sebep yarat. Unutma ki bu dünyayı pekçok kardeşinle paylaşıyorsun. Ama onlarla eşit durumda değilsin. Aralarında soğukta üşüyen ve aç karnına yatağa girenler var. Bunu düzeltmek için elinden ne geliyorsa yap ve dünyayı değiştirebildiğin kadar değiştir. Şükrederken sadece ağzın değil kalbin de bilsin.''

TURİZİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI AYRILSIN

45 yıldır kendi şarkılarını seslendiren sanatçı haksızlığa uğradığını söylüyor ve '' Şarkıların yüksek dinlenme oranları sahte ve bu durum haksız rekabeti doğuruyor. İnsanlarda halk bunu çok seviyor algısı oluşuyor. Belediyelerde konserler düzenleniyor. Bu sahte rakamlılar çağrılıyor ve bu tarz hileler çok var. Bu duruma bir el atmaları gerekiyor'' diyerek iktidardan destek istiyor. Ayrıca ''Turizm Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı iki ayrı bakanlık olmalı bu çok önemli'' diyor.

11 yıl önce