|

AK Parti standına saldıranlar yakalandı

Çanakkale'de AK Parti'nin seçim standına saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen 8 kişi yakalandı

Aa
00:00 - 16/02/2014 Pazar
Güncelleme: 19:59 - 16/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti standına saldıranlar yakalandı
AK Parti standına saldıranlar yakalandı

AK Parti'nin kordonboyunda açtığı standa saldırdığı iddiasıyla 8 kişi yakalandı.

AK Parti teşkilatı üyelerinin, kordonboyundaki Morabbin Parkı yakınında oluşturdukları standın, Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş'in projelerinin anlatıldığı broşürleri dağıttığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle bir grubun saldırısına uğradığı iddia edildi.

Yaşanan arbedeye bölge yakınında bulunan polisler müdahale etti. Olaya karıştığı iddiasıyla 3'ü kız, 8 kişi yakalanıp, sorgulanmak üzere Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, saldırının olduğu stant önünde yaptığı basın açıklamasında, "huzurun ve barışın şehri" denilen Çanakkale'de böyle elzem olay yaşanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Gençleri tahrik eden zihniyeti kınadıklarını aktaran Kutlu, "Çeşitli günlerde özgürlüğünü son haddine kadar kullanan bu arkadaşlarımızın söylemlerine daha önce de şahit olmuştuk. Biz hiçbir zaman özgürlükleri kısıtlayan zihniyet olmadık. Bunun önünü de her zaman açtık. Fakat seçim sürecinde bu tür hareketlerin, kavga ve huzursuzluk boyutuna gelmesini kınıyoruz. Çanakkale'de siyaseti barışçıl şekilde yapıyoruz. Bu genç arkadaşlarımızı tahrik edip, önümüze salmaya çalışıyorlar. Bunu hem siyaseten hem de bir Çanakkaleli olarak esefle kınıyorum. İnşallah tekrarı olmaz diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş ise bu tür olayların yaşanacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Saldırgan grup, derdini anlatmak yerine arkadaşlarımıza ve standımıza saldırdı. Daha önce bir seçim büromuza saldırı oldu ancak bunu basit bir olay olarak değerlendirdik. Bugün de anladık ki bunlar sistematik olarak devam edecek. Çanakkale'de özgürlük naraları atanların, sözde demokrat olanların bu olay karşısında ne diyeceğini merak ediyorum. Biz AK Parti olarak bu tür tahriklere kapılmayacağız ama herkes şunu da bilsin ki tehditlere de boyun eğmeyiz" diye konuştu.

10 yıl önce