|

Akaydın hakkında BBP'den suç duyurusu

Aa
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 23:43 - 31/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Akaydın hakkında BBP'den suç duyurusu
Akaydın hakkında BBP'den suç duyurusu

BBP Antalya İl Başkanı Rasim Küçük, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında, “darbe kışkırtıcılığı yapma' ve “belediye ihalelerinde hukuksuzluk yapıldığı' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

BBP İl Başkanı Küçük, müşteki sıfatıyla iki ayrı suçlamanın yer aldığı suç duyurusu dilekçesini Antalya Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Küçük, Mustafa Akaydın'ın CHP Kepez İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi'nde söylediği “Başımızdaki hükümet başkanı Damat Ferit'ten çok da farklı bir kimlik izlemiyor. Türkiye'nin şu anda tek güvencesi, bunu demokrasi âşığı bir kişi olarak söylemek istemezdim ama Türk Silahlı Kuvvetleri'dir' ifadelerini hatırlattı.

Küçük, Akaydın'ın, bu söz ve davranışlarıyla Antalya'yı olumsuz etkilediğini belirtti. Bu ülkede 5 darbe yapıldığını, kanunun açıkça suç saydığı ve Türkiye'nin her açıdan geri gitmesine neden olmuş bir durumu övmenin ülkeye ve millete yapılacak en büyük ihanet olduğunu ifade eden Küçük, darbeden medet bekleyenlere izin vermeyeceklerini vurguladı.

14 yıl önce