|

Akdeniz'de coşku

Libya'dan 19 Şubattan bu yana getirilen kişi sayısı 19 bine yaklaştı. Gelenlerin 1091'i yabancı ülke vatandaşı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Trablus Havaalanı'nda tahliye için bekleyen Türk vatandaşının kalmadığını bildirdi

Ankara
00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 02:11 - 1/03/2011 Salı
Yeni Şafak
Akdeniz'de  coşku
Akdeniz'de coşku

İsyan dalgasının sürdüğü Libya'dan krizin başladığı 19 Şubattan bu yana Türkiye'ye getirilen insan sayısının 18 bin 375'e ulaştığı açıklandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada vatandaşların tahliye işlemlerin sürdüğü belirtilirken, "Libya'dan 16 tarifeli, 25 özel tahliye ve 22 askeri olmak üzere, toplam 63 uçak, 3 gemi, 1 firkateyn ve özel şirketlerimiz tarafından havayolu ile toplam 18 bin 375 kişi ülkemize getirilmiştir. Getirilen yolcuların bin 91'i yabancı uyrukludur" denildi. Getirilen vatandaşların Marmaris ve Dalaman'da kurulan kabul merkezlerinde karşılanarak, ihtiyaç duydukları takdirde konaklama olanaklarının sağlanmakta olduğunun ifade edildiği açıklamada, vatandaşların temin edilen otobüslerle memleketlerine gönderildiği kaydedildi.

'İSKENDERUN' 1526 KİŞİYİ GETİRDİ

Libya'daki vatandaşların tahliyesi amacıyla bölgeye giden TSK'ya ait 'İskenderun' gemisi, önceki gece 427'si yabancı 1529 yolcusuyla Marmaris Limanı'na geldi. 40 saat süren yolculuğun ardından Türk karasularına ulaşan gemiden inen yolculara Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askerler ve çeşitli ülkelerin büyükelçileri yardımcı oldu. Gemi limana yaklaştığı sırada Türk yolcuların "En büyük Türkiye" sloganları atarak büyük bir sevinç yaşadığı gözlendi.

4 GEMİ DE BÖLGEYE ULAŞTI

Öte yandan yaklaşık 6 gün önce İstanbul'dan yola çıkan ve olumsuz hava şartları nedeniyle Girit adası açıklarında birkaç gün demirlemek zorunda kalan özel sektöre ait 'Samsun' adlı geminin de Trablus Limanı'na ulaştığı belirtildi. 'Samsun' gemisiyle aynı tarihlerde yola çıkan 'Ankara' feribotu da Trablus Limanı'nda bulunuyor. Bu iki geminin yanında, Libya'dan Türkiye'ye 3 binin üzerinde vatandaşı getiren Orhangazi ve Osmangazi feribotlarının tekrar gittikleri bölgedeki limanlara ulaştığı belirtildi.


TÜRKiYE'YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

İskenderun gemisiyle Marmaris'e gelen 31 Güney Kore vatandaşı, Türk ve Güney Kore bayrakları ile karşılanırken, vatandaşlarını karşılamak için Marmaris Limanı'nda bekleyen heyette yer alan Güney Kore Büyükelçiliği Hava Ataşesi Yarbay Ryu Wan Gyu, Türkiye'ye minnettar kaldığını dile getirdi. Gyu, “Çok başarılı tahliye operasyonundan dolayı Türkiye'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


13 yıl önce