|

Akil İnsanlar Burdur'da

Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti, Burdur'da bir şehit ailesiyle görüştü.

Aa
00:00 - 13/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:09 - 13/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Akil İnsanlar Burdur'da
Akil İnsanlar Burdur'da

Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman, şehit polis Orhan Ayan'ın babası Ali (80) ve annesi Kezban Ayan'ı (70) merkeze bağlı Aziziye köyündeki evlerinde ziyaret etti.

Aileyle görüşen heyet üyeleri, çiftin bir isteğinin olup olmadığını sordu. Baba Ayan, oğlunun 15 Ekim 2012'de Mardin'in Derik ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştüğünü belirterek, "Artık bu olaylar yaşanmasın. Birbirimizi öldürmeyelim. Ölenlerin yakınlarının içi yanıyor. Gençler, çocuklar, yaşlılar ölüyor. Hükümet artık bu işi bitirsin. Hep beraber bitirelim" diye konuştu. 

Anne Ayan ise "Bu olaylar artık bitsin. Başka analar ağlamasın. Hep beraber kardeş olalım" dedi.

Hisarcıklıoğlu, çiftin dileklerini ilgililere ileteceğini belirtti. Heyet üyeleri, daha sonra köydeki vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Köyden ayrılan heyetin, kentte görev yapan basın mensuplarıyla Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde sohbet toplantısında bir araya geleceği öğrenildi.

Bu arada, üyelerin köye hareketinden önce kaldıkları otelin önüne gelen 15 kişilik grup, slogan atarak heyeti kısa süre protesto etti.


11 yıl önce