|

Albuz: Listeyi ben hazırladım

Zonguldak'ta eski Belde Belediye Başkanı, "Ergenekon" soruşturmasında gazeteci Mustafa Balbay'a sorulan "Ahmet Necdet Sezer Belgesi" olarak adlandırılan listeyi kendisinin hazırladığını iddia etti.

Aa
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 20:24 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Albuz: Listeyi ben hazırladım
Albuz: Listeyi ben hazırladım

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı eski Bakacakkadı Beldesi Belediye Başkanı Muhammet Albuz, "Ergenekon" soruşturmasında, gazeteci Mustafa Balbay'a sorulan ve "Ahmet Necdet Sezer Belgesi" olarak adlandırılan listeyi kendisinin hazırladığını iddia etti.

Albuz, AA muhabirine, söz konusu listeyi hazırladığını, bazı ulusal gazetelerin yanı sıra iki televizyon kuruluşuna da faksladığını ifade ederek, listenin, 'Ergenekon' soruşturması kapsamında delil olarak kullanılacağının aklına dahi gelmediğini söyledi. Albuz, şöyle konuştu:

"Listeyi hazırladım, ancak bu listede isimleri yer alanların kesinlikle bilgisi yok. Benim kimseden korkum, çekindiğim ve yanlışım yok. Ben listeyi, kişilerin işin başına gelmesine, bu milletin ihtiyaç duyduğuna inandığım için hazırladım. Ama savcı gözaltındaki Balbay'a bunu delil olarak gösteriyor. Ben 36 kişiden oluşan listenin altına da görüşlerimi aktararak ismimi, telefon numaramı yazdım ve faksladım." Albuz, liste ile ilgili hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadığını, çağrılması durumunda huzura çıkacağını kaydetti.

16 yıl önce