|

Alemdaroğlu'nun avukatından tehdit gibi iddia!

Cihan
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 15:18 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Alemdaroğlu'nun avukatından tehdit gibi iddia!
Alemdaroğlu'nun avukatından tehdit gibi iddia!

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü sanık Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı savunmasıyla başladı. Susurluk davasına bakan mahkemeye de başkanlık yapan avukat Çetinbaş, eski bir ceza hakimi olduğunun altını çizerek ileride davaya bakan bazı savcı ve hakimlerin tutuklanacağını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 95. duruşmada Avukat Metin Çetinbaş önceki oturumda yarım kalan savunmasına devam etti. Çetinbaş, savunmasına duruşmaların cezaevinde yapılmasını eleştirerek başladı. Serbest bir sanığın düzenli olarak duruşmalara gelmesi halinde aylık harcamasının 5 bin TL'yi bulacağını öne süren Çetinbaş, "Bir hakimin ayda 5 bin lira kazandığını biliyoruz. Tüm kazancınızı sadece davaya katılmak için harcadığınızı düşünün. Askeri ücretin 500 lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar buraya gelmenin maddi yükünü karşılayamıyorlar." dedi.

Çetinbaş, kayıtlara geçmesi adına söylediğini baştan belirterek, "Sayın heyet, siz pek fark etmiyor olabilirsiniz. Ancak cezaevinde duruşmaya girmek çok zor. Salona girmek için iki kapıdan tüm metalleri bırakarak ve soyunarak geçiyoruz. Burada erkekler tuvaleti dahi dışarıda. İhtiyaç gidermek için dışarı çıktığımızda yine aynı şartlar uygulanarak içeri giriyoruz." şeklinde eleştiride bulundu. Duruşma kayıtlarının kendilerine verilmediğine de değinen Çetinbaş çözümlerin de hatalı yapıldığını iddia etti.

Kendisinin de eski bir ağır ceza hakimi olduğunun altını çizen Çetinbaş, soruşturmanın hukuka aykırı yapıldığını öne sürdü. "İddianame metninin bir nezaketi vardır. Bu iddianameyi yazan savcıları kınıyorum. Sanılmasın ki makamlar kalıcıdır. Eski bir hukukçu olarak bu dava nedeniyle bazı savcı ve hakimler tutuklanacak." iddiasında bulundu.

Avukat Çetinbaş, AK Parti ve hükümet aleyhine olan konuların yeni yeni Ergenekon operasyonlarıyla gündemden düşürüldüğünü ileri sürdü. Çetinbaş, AK Parti ve hükümete karşı demokratik tepkilerden sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından açılan kapatma davasının da yeni bir Ergenekon operasyonuyla gündemden düşürüldüğünü ileri sürdü.

15 yıl önce