|

Almanya'da iki Türk çocuğu yangında öldü

Siegen'de bir evde çıkan yangında 2 ve 4 yaşındaki iki kardeş dumandan zehirlenerek öldü. Yaralı anneye Alman komşusu kapıyı dahi açmadı

İha
00:00 - 23/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:45 - 22/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Almanya'da iki Türk çocuğu yangında öldü
Almanya'da iki Türk çocuğu yangında öldü

Almanya'nın Siegen kentindeki bir evde çıkan yangında 2 ve 4 yaşındaki iki Türk kardeş dumandan zehirlenerek öldü. Siegen'de Türk ailenin kaldığı binada gece yarısı komşuların duman kokusunu fark ederek ihbarda bulunmasıyla polis harekete geçti. Yangında 2 yaşındaki Gaye ve 4 yaşındaki Emre Akyüz kardeşler dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. 30 yaşındaki anne Latife Akyüz ile 6 yaşındaki Gamze Akyüz ise pencereden aşağı atladı. Ağır yaralanan anne ve kızının durumlarının iyiye gittiği kaydedildi.

ALMANLAR SU DAHİ VERMEDİ

Siegen polisi, aile reisi Ali Rıza Akyüz'ün işte olduğu sırada çıkan yangının çocuk odasından çıkmış olabileceğini ve henüz herhangi bir kundaklama ya da dış unsurun izine rastlanmadığını ifade etti. Yangın esnasında yaralı annenin komşusundan yardım istediği ancak Alman komşularının kapıyı dahi açmadığı ileri sürüldü. Korkunç iddiayı komşu Dilek Bent şu şekilde aktardı:

BABAYA PSİKOLOJİK DESTEK

“Gelinleri anlattı. Çocuk ve Latife Hanım aşağıya atlamış. Anahtarı da aşağıya atmış, çocukları ön kapıdan girip kurtarmak için. Yan komşuya gidip yardım istemişler. Su falan almak için. Onlar da açmamış kapıyı, sonra aşağıdaki komşuya gitmişler, battaniye alıp ıslatmışlar ve eve girmek istemişler. Ama polis bırakmamış. Üst komşularının yardım etmemeleri hiç doğru değil.”

Bu arada olay nedeniyle şoka giren baba Akyüz'e psikolojik destek sağlanıyor.



16 yıl önce