|

Alptekin 'altın vuruş' kurbanı mı?

İha
00:00 - 1/01/2008 Salı
Güncelleme: 19:11 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Alptekin 'altın vuruş' kurbanı mı?
Alptekin 'altın vuruş' kurbanı mı?

Türkiye ve Avrupa'da birçok sempozyum ve sergiye katılan sanatçı Hüseyin Bahri Alptekin, Beyoğlu'nda atölye olarak kullandığı dairesinde ölü olarak bulundu. Kolunda iğne izleri olan sanatçının, altın vuruş yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olay, Beyoğlu Yemenici Abdullatif Sokak 9 numaradaki binanın dördüncü katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiracının çıkmasının ardından dairesini atölye olarak kullanan ve yılbaşını ailesinden ayrı atölyede geçiren Bilgi Üniversitesi'nin eski öğretim üyesi sanatçı Hüseyin Bahri Alptekin ölü olarak bulundu. Alptekin'in eşi Brezilyalı Camilla Alptekin (37), Cihangir'deki evlerinden çıkarak sabah saatlerinde atölyeye geldi.

Camilla Alptekin'in atölyeye gelip eşinin cansız bedeniyle karşılaşmasının ardından sanatçının arkadaşları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. 1 yıllık evli olan ve 9 aylık Malina isminde bir kız çocuğu olduğu öğrenilen Alptekin'in kolunda iğne izleri olduğu ve atölye içinde enjektör ile toz madde bulunduğu öğrenildi. Olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Alptekin'in cesedi, otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Alptekin'in kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından belli olacak.

Hacettepe Üniversitesi ve Paris'te Sorbonne'da felsefe ve estetik öğrenimi gören sanatçı ve felsefeci Alptekin, 1990-94 yılları arasında Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştı. Türkiye'de ve Avrupa'da birçok sempozyum ve sergiye katılan, çağdaş sanat, tasarım konularında yayımlanmış birçok makalesi olan sanatçı, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde öğretim üyeliği görevinde bulunmuştu.

Dünyanın en önemli sanat etkinliği kabul edilen Venedik Bienali, 100 yılı aşkın tarihinde ilk kez, bienal alanının içinde Türkiye'ye pavyon vermiş, 52. Venedik Bienali kapsamında bu yıl Türkiye'yi "Don't complain" başlıklı enstalasyonuyla (çevreden bağımsız bir sanat nesnesi içermeyip belirli bir mekan için üretilen sanat türü) Hüseyin Bahri Alptekin temsil etmişti.

16 yıl önce