|

Anayasa Kongresi'nde öğrenci protestosu

Cihan
00:00 - 11/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 11/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Anayasa Kongresi'nde öğrenci protestosu
Anayasa Kongresi'nde öğrenci protestosu

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi'nde katıldığı programda, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.


Öğrenciler güvenlik görevlileri ve polis tarafından salondan uzaklaştırıldı. Uluslararası Anayasa Kongresi için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'na gelen Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, konuşmasının orta yerinde bazı öğrenciler tarafından protesto edildi.



Güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılan öğrenciler salon dışında da prostestolarını devam ettirdi. Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli itiş kakış yaşandı. Fakülte dışında bulunan polis, içeri girerek, öğrencileri konferansın yapıldığı bölümden uzaklaştırdı. Yaklaşık 10 kişiden oluşan protestocular, polise yumurta fırlattı. Konuşmasına devam eden Burhan Kuzu, eylemi, “Üniversite öğrencilerinin, beni burada soru yağmuruna tutmaları, bilgileriyle konuşmaları gerekiyordu. Bu tür protestoların yanlış olduğunu düşünüyorum.” sözleriyle değerlendirdi. Yeni bir protesto ihtimaline karşılık tedbir amacıyla salona şemsiye götürüldü. Konferans devam ediyor.

13 yıl önce