|

Anayasa'da Seda Sayan şifresi

Cihan
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:32 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Anayasa'da Seda Sayan şifresi
Anayasa'da Seda Sayan şifresi

Erzurum Rıfkı Salim Burçak Anadolu Kız Meslek Lisesi tarih öğretmenlerinden Taner Özdemir, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na hazırlananlar için kalıcı hafıza metodu ile Şifreli Anayasa kitabı yayınladı.

Ses ve sinema sanatçısı Seda Sayan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na girdi. Tarih Öğretmeni Taner Özdemir, KPSS'ye hazırlananlar için Şifreli Anayasa kitabı çıkarttı. KPSS'ye girenlerin en çok Anayasa sorularında zorlandığını belirten Özdemir, bu amaçla şifreli Anayasa kitabını yayınladığını söyledi.

Özdemir, kitapta bütün konuları anlamlı akrostiş (üsten aşağı okuma) tekniği ile yazdığını ve bunun da görsel hafızayı güçlendirdiğini kaydetti. Kitapta çağrışım yapan isimlere önemli yer verdiğini anlatan Özdemir 'Pozitif Haklar' konusunda Seda Sayan'ın isminin öne çıktığını ifade etti. Yoğun talep üzerine söz konusu kitabı Taner Özdemir Kitaplığı yayınları arasında çıkarttığına değinen Özdemir, "Kitabımı okuyanlar geliştirdiğim teknikle KPSS'de 30 sorudan 25'ini rahatlıkla yapabilecek seviyede. Önceden de şifreli tarih kitabı yayınlamıştım. Öğrencilerim ve çevredekilerden bu kitabı okuyanlar girdikleri sınavlarda tarih konusunda hemen hemen bütün soruları cevapladı." dedi. Özdemir, kitaba ders aralarında ve boş zamanlarda bakılabileceğine de vurgu yaparak, kitaptaki bütün şifrelerin ezberlenerek sınava girilmesine ise sıcak bakmadığını dile getirdi.

15 yıl önce