|

Ankara ve İstanbul için alarm

Yurdu etkisi altına alan yağış dalgasının etkisini artması bekleniyor. Yetkililer, özellikle 2 büyük kentte oturan vatandaşları yeni sel felaketlerinin yaşanabileceği konusunda uyararak, önlem almaya çağırdı

00:00 - 11/09/2009 الجمعة
Güncelleme: 00:39 - 11/09/2009 الجمعة
Yeni Şafak
Ankara ve İstanbul için alarm
Ankara ve İstanbul için alarm

İstanbul Valisi Muammer Güler, yağışların bitmediğini ve sel tehlikesinin henüz geçmediğini belirterek vatandaşları uyardı. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) incelemelerde bulunan Güler, "Bu akşam yağışlar tekrar artacak. Yağışlar bugün (dün) ve yarın (bugün) Anadolu yakasında etkili olacak. Hafta sonu da etkisini sürdürecek" uyarısında bulundu. İstanbulluların zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını tavsiye eden Güler,"Toplu taşıma araçlarını tercih edin. E-5 yerine TEM'i kullanın" dedi. Bütün ekiplerin teyakkuz durumunun devam ettiğini belirten Vali Güler, şu an için bölge boşaltmayı gerektiren bir durum olmağını söyledi.

EN ŞİDDETLİSİ BUGÜN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş da İstanbul'u vuran yağışın en şiddetlisinin bugün gelmesinin beklendiğini kaydetti. Topbaş, Marmara'yı etkisi altına alan sel felaketi ile ilgili yaptığı açıklamada önemli bir uyarıda bulundu. Topbaş bugün beklenen yağışın önceki günkü düşen yağışın bir buçuk katı şiddetinde olmasını beklediklerini söyledi.

Meteoroloji yetkilileri de Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa yakası, Amasya, Tokat, Kırklareli ve Tekirdağ'da bugün kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı.

BAŞKENTLİLERE UYARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni bir yağış sisteminin Ankara'ya geleceğini belirterek, Başkentlileri uyardı. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile irtibat kurduklarını ve bugün akşamdan itibaren cumartesi daha yoğun, pazar günü azalacak bir yağış sisteminin Ankara'ya geleceği bilgisini aldıklarını söyledi. Medya vasıtasıyla vatandaşları uyarmak istediklerini kaydeden Gökçek, şunları kaydetti: "Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir kriz merkezi oluşturulduk. Ancak özellikle dere yataklarında oturanlar ve bodrum katlarında sık sık evini su basan vatandaşlarımızın da bu iki gün içinde çok dikkatli olmaları gerekiyor. Gece yarısı aniden sağanak halinde gelebilecek yağmur çok ciddi sıkıntılar açabilir. Yani bir kere uykuda yakalanmamaları lazım. Ayrıca da eğer gerçekten ciddi bir tehlike bekliyorlarsa bir üst katta komşuda falan kalmalarında fayda var. Araçlar da dere yataklarına park edilmemeli, yüksek yerlere park edilmeli."



٪d سنوات قبل