|

Ankara'da ev çöktü

ANKARA Altındağ İlçesi'nde kullanılmayan iki katlı ev çöktü.

Dha
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 19:24 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara'da ev çöktü
Ankara'da ev çöktü

Gün içerisinde kaybolan bir kız çocuğundan haber alınamaması üzerine akşam saatlerinde enkazda arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Ankara Altındağ'da Solfasol köyünde kullanılmayan iki katlı bir gecekondu sabah 06.00 sıralarında çöktü .İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Aynı mahallede oturan 15 yaşındaki Hatice Faruki'nin ailesinin kayıp ihbarı üzerine ise enkazda akşam saatlerinde AKUT ve itfaiye ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. İtfaiye ve AKUT ekipleri enkaz üzerinde iş makinası ve dedektör köpeklerinde yardımıyla enkazda kayıp kızı aradı.

Baba Hüsamettin Faruki, kızının ablası ile tartışması üzerine sabah saat 06.30 gibi evden kaçtığını öğrendiğini söyledi. Faruki, "Kaybolan kızın babasıyım. Şuan arattırıyorum ama herhangi bir sonuç yok. Burada olmasından şüpheleniyoruz. Sabah saat 06.30 beri kayıp. Buraya 2-3 defa gelmiş. Ablasıyla tartışmış. Ablası kalk demiş o da hastayım demiş. Çıkmış evden. Ablası benden korkuyor bana söylemiyor benimde 9 buçuk gibi haberim oldu" dedi.

Kayıp kız çocucugun arkadaşları ise Hatice'nin telefonuna ulaştığını ama meşgule verdiğini söylemesi üzerine kısa süreli sevinç yaşandı. Telefonu tekrar arayan itfaiye yetkilileri ise telefonun kapalı olduğunu belirtti. Görgü tanığı bir vatandaş ise sabah namazından sonra gürültü duyduğunu evden çıktığında evin yıkılmış olduğunu ve kimseyi görmediğini söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde kayıp olan Hatice Faruki'ye ulaşılamadı.

10 yıl önce