|

Ankara'da okullar yarın da tatil

Ankara'da hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Aa
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara'da okullar yarın da tatil
Ankara'da okullar yarın da tatil

Ankara'da okullar 1 gün daha tatil edildi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin de 1 Mart 2012 Perşembe günü, tatilin 1 (bir) gün daha uzatılması kararlaştırılmıştır.” denildi.

Başkent'te devam eden yoğun kar yağışı eğitimi olumsuz etkiledi. Ankara Valiliği, kar yağışının etkisini sürdürmesi dolayısıyla okulların 1 gün daha tatil edileceğini duyurdu. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ankara ilinin dün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ile aralıklarla kar yağışının perşembe günü de devam edeceğinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarından anlaşılmasıyla, olası olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm vatandaşlar tedbirli olmalı.”

Valilik, beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin özelikle buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve ayrıca aralıklarla kar yağışının devam edeceğinin beklendiğine dikkat çekerek, “Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu'nun 29.02.2012 ve 3 sayılı kararı ile 1 Mart 2012 Perşembe günü de ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve de engelli personelin idari izinli sayılması; resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin de 1 Mart 2012 Perşembe günü tatilin 1 (bir) gün daha uzatılması kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verdi. .

Ayrıca, valilikten yapılan açıklamada, cuma sabahından itibaren başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin, öğrencilerimizin sağlıklı ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları istenerek, sürücülerin araçlarına kar tipi lastikleri takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları ile vatandaşlarımızın toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olabileceği vurgulandı.


12 yıl önce