|

Ankara'da şiddetli patlama

İha
00:00 - 25/05/2008 الأحد
Güncelleme: 09:40 - 25/05/2008 الأحد
Yeni Şafak
Ankara'da şiddetli patlama
Ankara'da şiddetli patlama

Ankara'da boş bir evde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 2'si polis 3 kişi hafif şekilde yaralandı.


Edinilen bilgiye göre olay saat 02.30 sıralarında Mamak, İncesu Caddesi, 143 numaralı binanın giriş katında bulunan boş bir evde meydana geldi.


İsmail K., kızının kendilerine ait olan ve kiraya verdikleri evde intihar edeceğini ileri sürerek polise başvurdu. Polis ekibiyle birlikte eve gelen İsmail K., kızından kapıyı açmasını istedi.


Babasının ısrarına rağmen kapıyı açmayan Nihal K., polislerin ve babasının aşağı inmesinin ardından binanın üst katına kaçtı. Polis ekibi daha sonra Nihal K.'yı ikna etmek için yukarı çıktı, ancak kapı açılmayınca, kapıyı kırmaya karar verdi.


Kapının polisler tarafından açılmasından hemen sonra, Nihal K.'nın intihar etmek için açık bıraktığı tüp aniden patladı. Patlama sonucunda görevli 2 polis ve İsmail K. hafif şekilde yaralandı. Patlamanın hemen ardından evin içinde büyük bir yangın başladı.


Giderek şiddetini artıran yangın sırasında ikinci bir patlamanın yaşanacağı düşüncesiyle çevrede büyük panik yaşandı. Yaralı polisler ve İsmail K., ekip otosuyla çevre hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri çıkan yangını kısa sürede söndürmeyi başardı.


Patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklanması sebebiyle olay yerine doğalgaz ekipleri geldi. Ancak yapılan araştırma sonucunda binada doğalgaz bağlantısının olmadığı anlaşıldı.


Olayın doğalgaz sıkışmasından dolayı değil tüp patlamasından meydana geldiği öğrenildi.

٪d سنوات قبل