|

"Anne" diyerek ağıtlar yaktı

Kahramanmaraş'ta market alışverişinden dönen yaşlı kadın, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ölen kadının kızı, annesinden geriye kalan başörtüsünü yerden alıp, 'annem' diyerek ağıtlar yaktı.

İha
00:00 - 7/01/2014 Salı
Güncelleme: 21:43 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
"Anne" diyerek ağıtlar yaktı
"Anne" diyerek ağıtlar yaktı

Kaza, saat 19.00 sıralarında Necmettin Erbakan Bulvarında meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Ç. (63) idaresindeki 46 HP 422 plakalı otomobil, market alışverişi yapıp evine dönen Türkan Karaaslan'a (70) çarptı. Hızla gelen aracın çarpması sonucu metrelerce sürüklenen kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen Karaaslan'ın yakınları üzüntülü bir bekleyişe geçerken, kadının kızı ise annesinin ardından ağıtlar yaktı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan genç kız, annesinin yerde bulunan başörtüsünü ve ayakkabılarını toplayarak gözyaşı döktü.

Kazanın ardından sürücü Mustafa Ç. gözaltına alınırken, hayatını kaybeden Karaaslan'ın cenazesi Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada Karaaslan'ın cenaze arabasına konulması esnasında polis memurları da çevresinde etten duvar ördü.

Kaza anını anlatan bir görgü tanığı, 'Evde oturuyorduk. Büyük bir gürültünün ardından kaza olduğunu anladık. Aşağı indiğimizde yaşlı kadının hayatını kaybettiğini gördük. Biz bu yolun biraz ilerisine kasis ve trafik ışığı yapılması için girişimde bulunduk, ancak dikkate alınmadı. Üzüntülüyüz' dedi.

Bir süre trafiğe kapanan yol, kazaya karışan aracın yoldan kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

10 yıl önce