|

Annesine sarıldı

Afganistan'da Taliban mensuplarınca kaçırıldıktan yaklaşık 2 yıl sonra MİT'in girişimleriyle kurtarılan tekniker Sertaç Dikilitaş, Türkiye'ye geldi.

Aa
00:00 - 1/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:49 - 1/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Annesine sarıldı
Annesine sarıldı

Afganistan'da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışan ve Taliban mensuplarınca kaçırıldıktan yaklaşık 2 yıl sonra MİT'in girişimleriyle kurtarılan Sertaç Dikilitaş, Adana'ya geldi.

Afganistan'dan hava yoluyla İstanbul'a, oradan da Adana Havalimanı'na gelen Dikilitaş'ı, annesi Nursel, kardeşleri Aytaç, Işıl, Duygu ve Zekiye Dikilitaş ile yakınları davul-zurna eşliğinde karşıladı.

Sertaç Dikilitaş'ın görev yaptığı firma bünyesinde Irak'ta çalıştığı öğrenilen ağabeyi Cüneyt Dikilitaş da aynı uçakla Adana'ya geldi.

Aile fertleriyle kucaklaşarak hasret gideren Sertaç Dikilitaş, davul zurna eşliğinde yakınlarıyla oynadı. Çok sevinçli olduğunu belirten Dikilitaş, 'Çok yorgunum evime gitmek istiyorum' dedi.

Dikilitaş, daha sonra merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'ndeki evine gitti.

Sertaç Dikilitaş, 9 Ocak 2011'de Afganistan vatandaşı tercüman Hasibullah Danisver ile Celalabad kentinden Kabil'e giderken, Kapisa/Tegab ilçesi Ömer Hel bölgesinde Taliban mensuplarınca kaçırılmıştı.

11 yıl önce