|

Antalya alev alev

Antalya'da Manavgat'ta başlayan orman yangını Serik ilçesine sıçradı. 4 bin hektarda etkili olan yangın rüzgar nedeniyle hızla yayılınca bir çok ev yandı hayvanlar telef oldu. Uzmanlara göre Antalya en büyük yangınını yaşıyor.

Antalya
00:00 - 2/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:57 - 2/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Antalya alev alev
Antalya alev alev

Manavgat ilçesine bağlı Karabük köyünde önceki gün başlayan ve Serik ilçesinin dağlık Aktaş köyüne yayılan orman yangının söndürme çalışmalarına, günün aydınlanmasıyla birlikte helikopter ve uçakların yanı sıra yüzlerce kişinin katılımıyla başlandı.İlk tespitlere göre, Akbaş köyünün bazı mahalleleri ile Deniztepesi, Bucak ve Karataş köylerindeki 40-50 kadar ev yandı. Yangına 8 helikopter, 6 uçak, 110 arozöz, 30 dozer, 50 teknik ekip, 700 orman işçisi, jandarma ve köylülerin de bulunduğu 2 bin kişilik insan gücüyle müdahale yapılıyor. İstanbul'dan yangını söndürmek için Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne bağlı uçaklar da bölgede çalışıyor. Ayrıca yangının geniş bir alanda etkili olması nedeniyle çevredeki il ve ilçelerden çok sayıda ekip söndürme çalışmalarına katılıyor. Çalışmaları koordine eden Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, bölgenin ulaşım yollarının olmaması nedeniyle güçlükler yaşandığını söyledi. Kurtulmuşlu Antalya'nın en büyük yangını olduğunu ve poyraz yüzünden yangının genişlediğini kaydetti.Ayrıca yangının Aspendos Antik Tiyatrosu'nun bulunduğu bölgeye 4-5 kilometre kadar yaklaştığı, ormanlık alan bulunmaması nedeniyle antik tiyatronun risk altında bulunmadığı belirtildi.

İKİ KİŞİ KAYIP

Bu arada, Karataş köyünde oturan Osman Kahya ile Ali Deniz'den dün akşamdan bu yana haber alınamıyor.İki yaşlının en son evlerini boşaltırken görüldüğü ve bir daha haber alınamadığı bildirildi. Öte yandan yangının açtığı tahribat karşısında köylüler şaşkın. Karataş ve Sarıboğan köylerinde onlarca evin ve ahırın tamamen yandığı görüldü. Dumandan etkilenen bazı yaşlı vatandaşlar da yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.


Köyler boşaltıldı

Gece boyu ev ve can kurtarma çalışmaları devam etti. çok sayıda vatandaş yanan evlerini kendi çabalarıyla söndürmeye çalıştı. 40-50 civarında ev yangında kül oldu. Çok sayıda hayvan telef oldu. Vatandaş şaşkın.




16 yıl önce