|

Antalya'da 'kelepir satılık cezaevi'

Antalya Yeniköy'deki cezaevi inşaatında çalışan ve altı aydır ücret ödenmediğini iddia eden işçiler, cezaevi inşaatına, "Kelepir Satılık Cezaevi" tabelası diktiler.

Aa
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:40 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Antalya'da 'kelepir satılık cezaevi'
Antalya'da 'kelepir satılık cezaevi'

Yeniköy'deki cezaevi inşaatında çalışan 70'e yakın işçi, altı aydır yüklenici firmadan ücretlerini alamadıklarını bildirdiler. İşçiler adına açıklama yapan Kalfa Dilaver Çabuk, cezaevi inşaatının yapımını üstlenen yüklenici firmanın sahibi ile sözlü anlaşma sonucu inşaatın, boya, mozaik ve seramik işlerini yapmaya başladıklarını söyledi. Yüklenici firmanın işçilere geçen Ramazan ve Kurban bayramlarında bir miktar para ödendiğini, ancak altı aydır ücret alamadıklarını ileri süren Çabuk, şöyle konuştu:

"İşçiler çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Paralarını alamadıkları için ailelerinin, çocuklarının yanlarına dönemiyorlar. Bir işçimizin hem babası hem de çocuğu öldü. Parasızlık nedeniyle memleketine gidemedi. Bir işçimizin eşi, para göndermediği için boşanma davası açtı. Ailesinin yanına dönemeyen bir arkadaşımız ise sokaklarda kalıyor. Cezaevi inşaatında çalışan tüm işçiler mağdur durumda. Müteahhit firma, işçilerin yemeğini de kesti. Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriliyor. "

Durumun yetkililere iletildiğini, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduklarını, sorunun yüklenici firma ile çözülmesi gerektiğinin söylendiğini belirten Çabuk, "İşi bitirmeme gibi bir derdimiz yok. Bu iş bizim onurumuz oldu.

Yeter ki paramız garanti altına alınsın. Karşımıza bir muhatap çıkıp, paramızı ödeyeceğini bildirsin" diye konuştu.

Protesto için cezaevi alanına "kelepir satılık cezaevi" tabelası diken işçiler, sorunlarını anlatamadıklarını, bu nedenle böyle bir yöntem bulduklarını belirttiler. İşçiler, yüklenici firma tarafından, inşaat alanındaki barakalardan çıkarılmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu da söylediler.




Cezaevi inşaatının yapımını üstlenen yüklenici inşaat şirketinin sahibi Abdullah Kalkan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin işlerini tamamlamadığını, bu nedenle para ödenmediğini bildirdi. Kalkan, "Yapılmayan bir işin parası verilir mi? Biraz daha gayret edip işi bitirmeliler" diye konuştu.

İnşaatına 13 Mart 2004'te başlanan cezaevinin, geçen yıl 9 Şubatta bitirilmesi gerekiyordu.


17 yıl önce