|

Arslan'ın Danıştay'a saldıracağını bilmiyorum

Aa
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 17:56 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Arslan'ın Danıştay'a saldıracağını bilmiyorum
Arslan'ın Danıştay'a saldıracağını bilmiyorum

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davayla birleştirilen birinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısını yapacağını bilmediğini tekrarladı. 


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen Yıldırım, Muzaffer Tekin'in, Ataşehir'deki toplantının kaydının bulunup bulunmadığını sorması ve eğer varsa bu kasetin mahkeme heyetine sunulmasını talep etmesi üzerine, 'Buna cevap vermek istemiyorum. Geçmişten kalma birçok görüntü var. Bunları çıkarmanın zamanı gelecektir' dedi.

Tekin ise Yıldırım'da kendisiyle ilgili ne kaset varsa mahkeme heyetine sunması gerektiğini söyledi.


Muzaffer Tekin'in, istihbarat elemanı olup olmadığını sorması üzerine de Yıldırım, istihbarat elemanı olmadığını belirterek, 'Devletimi çok seviyorum. Vatanseverliğim herkesten çoktur' dedi. 


Yıldırım, sorgusunda, Danıştaya yapılan saldırıdan haberi olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Alparslan Arslan, onunla yaptığım kavgalardan dolayı önüme gazete kupürlerini çıkardı. 'Benim işim bunlarla' dedi. 'Suikast yapacağım' diye bir beyanı yok. Sadece 'işim var' dedi. 'İşim var' derken ben şunu anladım: Camlarını çerçevelerini mi kıracak, protesto mu edecek? Aklıma gelen buydu. Niye ihbarda bulunmadığıma gelince, Cumhuriyet gazetesi olayına bulaşmışım. Bu yaşıma kadar hiçbir arkadaşımı ihbar etmedim. Haftalarca, günlerce işkence gördüm, aylarca cezaevlerinde iyileşemedim ama kimsenin adını vermedim. İhbarcılık insana kendisini aşağılanmış gibi hissettiriyor. Ben Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısını yapacağını bilmiyordum.' 


Muzaffer Tekin'in, Cumhuriyet gazetesine atılan 3. bomba olayında yer alıp almadığını sorduğu Yıldırım, yer almadığını belirterek, 'Ben 3. bombanın atıldığını gece haberlerden duydum. Bu olay öncesi onlardan ayrılmıştım. Taksiyle Üsküdar'a geçtiğim gişe kayıtlarından bakılabilir' diye konuştu.


Tekin, 'Yıldırım'ın taksiyle ayrıldığını söylemesine rağmen baz istasyonu kayıtlarında aynı yerde olduğu görülüyor' dedi.

Yıldırım'ın taksiye bindiğini tekrarlaması üzerine mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese, 'Taksiye binip aynı yöne mi gittiniz?' diye sordu. 


Bunun üzerine İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Özese'ye 'Böyle soru sorulmaz, dayanışma halindesiniz' dedi.

Muzaffer Tekin'in, 'Yıldırım, Alparslan Arslan'ın kafasına koyduğunu yapan biri olduğunu söylüyor. Böyle bir cinayet işliyor ve 4 kişi aynı oteldeler. Bu olaydan dolayı Yıldırım da sorumlu tutulacak. Bunu bilmesine rağmen neden oteli terk etmedi?' sorusuna karşılık Yıldırım, 'Ben Alparslan Arslan'ın bu saldırıyı yapacağından haberim olmadığını yüzlerce kez söyledim. Bilsem, o gece oteli terk ederdim. Başka şehre giderdim ya da ihbar etmesem bile gider bir polisle tartışır, kendimi nezarethaneye attırırdım. Kendi güvenliğimi böyle sağlardım' diye konuştu. 




Muzaffer Tekin,  Danıştay saldırısı sonrasında Osman Yıldırım ve Esen Türkyılmaz arasında geçen bir telefon görüşmesini içeren CD'yi mahkeme heyetine sunarak, dinlenilmesini talep etti.

Telefon kaydının dinlenilmesinden sonra Tekin, Yıldırım'ın Alparslan Arslan için 'Allah'ın askeri' ifadesini kullandığını ve Sinan Berber'e gönderdiği bir mesajda da bu kelimeleri sarf ettiğini belirterek, bunun bir tesadüf olup olmadığını ve neden böyle hitap ettiğini sordu.



Yıldırım, 'Bu kelimeyi ben televizyonda duydum. Yazılı ve sözlü savunmamda bağıra bağıra Danıştaya yapılan saldırıyı kınadım. Bu saldırıyı yapanlar şerefsizdir. Burada adalet sağlansa bile onlardan, yattığım her gün için can alacağım. Akılları varsa ben çıkmadan beni imha ederler' diye bağırdı.

Mahkeme heyetine başkanlık yapan Özese, Yıldırım'a müdahale ederek, 'Kimseyi tehdit edemezsin' dedi. Muzaffer Tekin de 'Burada tiyatro oynanmıyor' ifadesini kullandı.

Hem gizli tanık 9'un, hem de Osman Yıldırım'ın, Cumhuriyet gazetesine iki bombayı kendilerinin attırdığını belirttiğini ifade eden Tekin, Yıldırım'a bombaları kendisinin mi yoksa gizli tanığın mı attırdığı sorularak, hangisinin yalan söylediğinin belirlenmesini istedi.

Özese de sabah mahkemeyi açarken dile getirdiği, gizli tanık 9'un kimliğinin açığa çıkarılması yönünde soru sorulmaması talebini yineledi. 

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, 'Burada tiyatro oynanmıyor' diye bağırırken, Yıldırım ise 'Cumhuriyet gazetesine iki bombayı ben attırdım' dedi.


OKTAY YILDIRIM

Daha sonra tutuklu sanık Oktay Yıldırım, Osman Yıldırım'a sorular yöneltti. Oktay Yıldırım, Osman Yıldırım'ın Ankara'daki ifadelerinde savcıların dikkatini çekmek için hayali suç yarattığını söylediğini hatırlatarak, 'Bu mahkemede de böyle hayali bir suç yarattınız mı?' diye sordu.

Osman Yıldırım ise böyle bir beyanı bulunmadığını kaydederek, 'Cumhuriyet'e karşı suç işleyenlerin suçunu üstüme yıkamazsınız' dedi.


Oktay Yıldırım, 'Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılan iki bombanın daha önce bir holdinge atıldığını, patlamadığı için bombaları geri aldığını ve daha sonra bu bombaları Cumhuriyet gazetesine attırdığını beyan etmiş. Yıldırım bu bombaları nereden almıştır?' diye sordu.

Osman Yıldırım ise bunların Cumhuriyet gazetesine atılanların dışında başka bombalar olduğunu ifade ederek, 'Bu sis bombasıdır. Askerden gelirken getirdim. Sizin verdikleriniz parça tesirlidir. Holdinge attırdığım gri metal düz renklidir. Holding olayı ile ilgili olarak burada konuşmak istemiyorum. O suçtan yargılandığım zaman gerekenleri söyleyeceğim' şeklinde konuştu.



14 yıl önce