|

Asker adayları dikkat!

Milli Savunma Bakanlığı, silah altına alınacak yükümlülerin 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla sevk tarihlerinde değişiklik yaptı. Ağustos 2014 er celbinde silah altına alınacak ve yedek subay celbinde kısa dönem er olarak silah altına alınacak birinci grup yükümlülerin sevk tarihi 11-14 Ağustos'a alındı.

Aa
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Asker adayları dikkat!
Asker adayları dikkat!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, demokrasinin gereği vatandaşlık haklarını kullanarak 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı seçiminde sevke tabi yükümlülerin oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla düzenleme yapıldığı bildirildi.

Ağustos 2014 er celbinde silah altına alınacak birinci grup yükümlülerin 4-7 Ağustos olan sevk tarihinin 11-14 Ağustos olarak değiştirildiği ifade edilen açıklamada, Ağustos 2014 yedek subay celbinde kısa dönem er olarak silah altına alınacak birinci grup yükümlülerin 4-8 Ağustos olan sevklerinin de aynı tarihe alındığı kaydedildi.

Açıklamada, daha önce e-devlet üzerinden veya askerlik şubesine şahsen başvurarak sevk evrakını alan yükümlülerin, e-devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesi başkanlığına başvurup yeni tarihli sevk evrakını alarak birliklerine zamanında katılmaları gerektiği bildirildi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilginin en yakın askerlik şubesi başkanlığı veya "www.asal.msb.gov.tr" adresinden öğrenilebileceği ifade edildi

10 yıl önce