|

Askeri cezaevleri incelenecek

TBMM İnsan Hakları Komisyonu askeri cezaevlerini inceleme kararı aldı. Başkan Üskül, “Bu tür yerlerde inceleme yapma yetkimiz var” dedi

Aa
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 00:43 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Askeri cezaevleri  incelenecek
Askeri cezaevleri incelenecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, askeri cezaevlerini incelemek üzere alt komisyon kuruldu. Başkan Zafer Üskül, bugüne kadar 15 cezaevinde inceleme yaptıklarını ifade ederek, “Ancak şimdiye kadar hiç bir askeri cezaevinde inceleme yapmamıştık. Askeri cezaevi ve tutukevlerinde de inceleme yapmak üzere alt komisyon kurulması kararı aldık” dedi.

ASKERİ CEZAEVLERİNDE İLK

Üskül, yaptıkları incelemeler sonucunda hazırladıkları raporları yayınladıklarını ifade ederek, “Ancak şimdiye kadar hiç bir askeri cezaevi ve tutukevinde inceleme yapmamıştık. Askeri cezaevi ve tutukevlerinde de inceleme yapmak üzere alt komisyon kurulması kararı aldık. Nasıl sivil cezaevlerinde inceleme yapmışsak, askeri cezaevlerinde de inceleme yapmayı kararlaştırdık' dedi. Hangi cezaevlerine gidileceğine alt komisyon üyeleri karar verek.

Komisyon Başkanı Üskül, “Bu süreç içinde Genelkurmayla görüştünüz mü?' sorusuna, “Komisyonumuz kararlarını kendisi alıyor ve nerelerde inceleme yapacağına kendisi karar verir” yanıtını verdi. Askeri cezaevlerini komisyonlarının yasasına göre inceleyeceklerini belirten Üskül, “Komisyon kanunumuza göre, bu tür yerlerde inceleme yapma yetkimiz var. Bilgi istediğimiz zaman ilgili kurumlar ve kuruluşlar bilgi vermek zorundalar. Dolayısıyla komisyonumuzun bu görevi yerine getirmesinin önünde herhangi bir engel olmaması gerekir' diye konuştu.


14 yıl önce
default-profile-img