|

Astsubaylara 'statü' açıklaması

Genelkurmay, muvazzaf ve emekli astsubayların özlük haklarına yönelik eleştirilerini medyaya taşıyan Emekli Astsubaylar Derneği'ne cevap verdi. Astsubayların iyileştirilen özlük haklarını sıralayan Genelkurmay, 'Muvazzaf personelimizi tahrik etmeye yönelik girişimler esefle izlenmektedir' dedi. Dernek ise 'kimse ülkesini bizden çok sevemez' açıklaması yaptı.

Haber Merkezi
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 05:03 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Astsubaylara 'statü' açıklaması
Astsubaylara 'statü' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, muvazzaf ve emekli astsubayların özlük haklarına ilişkin iddialarını son dönemde bazı medya kurumlarına taşıyan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'ne açıklamayla cevap verdi. Açıklamada derneğin iddialarının 'gerçeklere dayanmadığı', kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği' belirtildi.

ASKERLİĞİN DOĞASINA AYKIRI

Medyada, 'muvazzaf ve emekli astsubayların özlük hakları hakkında doğru olmayan haber ve yorumların' yer aldığına dikkat çekilen açıklamada 'Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyelerinin de bazı medya organlarında, TSK'nın çok önemli bir gücünü teşkil eden astsubaylarımız hakkında gerçeklere dayanmayan açıklamalar yaparak, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve derneğin kuruluş amaç ve çalışma alanının tamamen dışında, muvazzaf personelimizi tahrik etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu esefle izlenmektedir" denildi. Astsubayların özlük haklarına yönelik gerçekleştirilen iyileştirmelerin sıralandığı açıklamada "Birbiri ile kıyaslanamayacak statü, görev ve sorumlulukları nedeniyle personelin sahip olduğu bazı hak ve yetkilerin eşitsizlik veya adaletsizlik olarak nitelendirilmesi asker ve sivil kurum ve kuruluşların doğasına aykırıdır" ifadeleri kullanıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada TSK'nın bütün mensuplarının moral ve motivasyonunun en üst düzeyde tutmak maksadıyla, ihtiyaç duyulan tüm düzenlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'na yanıt veren Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser ise haklarını aradıklarını ve kimsenin vatanını kendilerinden fazla sevemeyeceğini söyledi. Ayrımcılığın devam ettiğini söyleyen Keser 'Genelkurmay Başkanı 'hayır' diyebiliyor mu? 40 senedir emekli astsubayların özlük hakları ile ilgili bir düzenleme yapılmadı' diye konuştu.



12 yıl önce