|

Atatürk Havalimanı rekor kırdı

Atatürk Havalimanı, inip kalkan uçak sayısında tarihi bir rekora imza attı. 21 Nisan Perşembe 946 uçağın inip kalktığı limana 10 Mayıs Salı günü bin 36 uçak inip kalktı.

İha
00:00 - 11/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 12:50 - 11/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Atatürk Havalimanı rekor kırdı
Atatürk Havalimanı rekor kırdı

Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'na gelen 90 uçağın yaptığı trafikle de iyice yoğunlaşan Atatürk Havalimanı'nda park yeri kalmadığı için uçaklar taksi yollarına park edilmeye başladı. Apron trafiğindeki yoğunluk yüzünden THY'nin New York-İstanbul seferini yapan Boeing 777 tipi uçağı park yeri bulmak için bir saat bekledi.

Bu yoğunlukla birlikte Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı'nda son yılların rekoru da egale edildi. 21 Nisan Perşembe günü Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğinin sayısı 946 olmuştu. Bu rakam 10 Mayıs Salı günü yeni bir rekorla bin 36'ya ulaştı.


Havalimanında park yeri kalmadığı için dün THY'nin New York-İstanbul seferini yapan Boeing 777 tipi uçağı 05-03 no'lu piste indikten sonra park edebilmek için bir saat beklemek zorunda kaldı. Boeing 777 New York uçağı büyüklüğüne uygun park yeri tahsis edilmesini beklerken, bu sırada inen bazı uçaklar da geçici olarak taksi yollarına park ettirildi. Günlük iniş-kalkış sayısının 1036 gibi bütün zamanların en büyük rekoruna ulaşması üzerine apron trafiğini düzenleyen ramp kule görevlileri zor anlar yaşadı. DHMİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'na gelen 90 uçaklık ek trafiğin yoğunluğun daha da artmasında etkili olduğu öğrenildi


13 yıl önce