|

Ava çıkan genç kayboldu

İha
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Ava çıkan genç kayboldu
Ava çıkan genç kayboldu

Erzurum'un Narman ilçesinde ava çıkan İlyas Sancak(29) isimli genç kayboldu. Genç avcıyı bulmak için jandarma ve sivil savunma ekipleri harekete geçti.

Narman ilçesine bağlı Kışla köyünde yaşayan İlyas Sancak, 16 Şubat Pazartesi sabahı avlanmak için evden ayrıldı. Akşam saatlerinde eve dönmeyen genç avcının ailesi durumu köy muhtarı Ensar Çakal aracılığıyla Narman Kaymakamı Alper Tanrısever ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi.

Kayıp avcı ihbarı üzerine ilçe merkezinde Kaymakam Alper Tanrısever başkanlığında bir kriz masası oluşturularak çalışmalara başlandı. Kayıp İlyas Sancak'ın gidebileceği yerler arandıktan sonra sivil savunma ekiplerinden yardım istendi. İlçeye gelen sivil savunma ekipleri, jandarma ve köylüler kayıp avcıyı bulmak için çalışmalara başladı. Salı günü gece geç saatlere kadar süren aramalardan bir sonuç çıkmadı. Ekipler, olumsuz hava şartları sebebiyle Kışla köyüne geri döndüler.

Kaymakam Tanrısever ve Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Kışla köyüne giderek genç avcıyı arama çalışmalarını yakından takip ettiler.


BAYILMA HASTALIĞI VARDI

Bu arada evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen İlyas Sancak'ın bayılma hastalığı olduğu ileri sürüldü. Kışla köyü sakinleri, Sancak'ın sık sık düşerek baygınlık geçirdiğini belirterek, av sırasında da benzer bir hastalığa yakalanmasından endişelendiklerini söylediler.

Pazartesi gününden beri kayıp olan genç avcıyı arama çalışmalarının bugün sabah itibariyle yeniden başladığı öğrenildi. Jandarma, sivil savunma ekipleri ve vatandaşlar Kışla köyü etrafındaki dağlarda avcıyı arama çalışmalarını sürdürüyorlar.


15 yıl önce