|

Aydın Doğan duruşmalardan muaf tutuldu

İş adamı Aydın Doğan ile kızı Vasfiye Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 3 sanık hakkında, 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettikleri' iddiasıyla görülen davaya devam edildi.

Cihan
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 15:01 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Aydın Doğan duruşmalardan muaf tutuldu
Aydın Doğan duruşmalardan muaf tutuldu

Hakim Fatih Kapan, Aydın Doğan ile İmre Barmanbek'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Aydın Doğan ve İmre Barmanbek ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan Aydın Doğan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Doğan, davanın yanlışlıkla açıldığını düşündüğünü belirterek, “Söz konusu şirketlerde ortaklığım yoktur. Ayrıca bu şirketlerin yönetim kurulu üyesi de değilim.' dedi.


Aynı suçlamayla hakkında benzeri davaların açıldığını ve beraatla sonuçlandığını kaydeden Doğan, 'Benzer şikayetlerden birisi de 2000'li yıllarda Uzan Ailesi tarafından yapılmıştı. Bizim hakkımızda Maliye tarafından soruşturma yapıldı. Bizim kağıtları ucuza aldığımız, bizi şikayet edenlerin ise daha pahalıya aldığı ortaya çıkmıştı.' şeklinde konuştu.


Aydın Doğan, duruşmalardan vareste tutularak beraatını istedi. Diğer tutuksuz sanık İmre Barmanbek ise, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek iddianamede belirtilen suç tarihleri itibariyle kendisinin bu şirketlerin yönetim kurulu üyeliğini yapmadığını, söz konusu tarihlerin dışında bir ara yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğunu ifade etti. Sanık avukatlarından Köksal Bayraktar, müvekkilleriyle ilgili aynı suçtan benzeri bir dava açıldığını ve beraat ettiklerini hatırlattı.


Bayraktar, 'Bir gün sonra SPK tekrar başka bir şirketle ilgili aynı suçlamayla müvekkillerimden şikayetçi olmuştur. Bu hareket yargıyı kötüye kullanmadır.' dedi.


Hakim Fatih Kapan, sanıklar Aydın Doğan ile İmre Barmanbek'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

12 yıl önce