|

Aynı kirli el bu kez Şırnak'ta iş başında

PKK'lı teröristler, Şırnak İdil yakınlarında BOTAŞ petrol boru hattını, tıpkı geçtiğimiz günlerde Batman Raman'a olduğu mayın döşeyerek patlattı. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan otomobilde bulunan Tacettin ve İslam Demir yanarak can verdi

Şırnak
00:00 - 12/08/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:55 - 12/08/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Aynı kirli el bu kez Şırnak'ta iş başında
Aynı kirli el bu kez Şırnak'ta iş başında

Şırnak'ın İdil ilçesi yakınlarından geçen BOTAŞ petrol boru hattına PKK'lı teröristlerce düzenlenen sabotaj, tam bir faciayla sonuçlandı. Şırnak-İdil karayoluna yakın mesafeden geçen Mağara köyü yakınlarındaki BOTAŞ'a ait petrol boru hattına dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerce döşenen mayın patlatıldı. Petrol boru hattında yangın çıktı. Bu sırada yoldan geçen bir otomobil de patlamanın etkisiyle alev aldı. Otomobilde bulunan Tacettin demir ve İslam Demir, yanarak feci şekilde can verdi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

İdil'e 33 kilometre mesafedeki BOTAŞ petrol boru hattındaki yangın, bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yine korkunç saldırının ardından ardından bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Uzmanlarca patlamanın olduğu alanda yapılan inceleme sırasında, bulunan el yapımı patlayıcının, imha edildiği açıklandı. Yangını çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri söndürmeye çalışıyor.Bu arada, askerler tarafından yapılan incelemede, boru hattında el yapımı patlayıcı olduğu belirlendi. Fitili eridiği için patlamadığı bildirilen patlayıcı, jandarma ekiplerince imha edildi.

F-16'LAR UÇUŞTA

Öte yandan yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçakları da bölgede alçak uçuş yaptı. Saldırıların gerçekleştiği bölgenin yaklaşık 1 kilometre uzağında korucu nöbet mevzilerinin bulunması dikkat çekerken, PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.


4 KiŞi YAŞAMINI YiTiRMiŞTi

Batman'da Hasankeyf karayolundaki Meymuniye boğazında bulunan Güney Raman petrol sahasına dün gece gelen bir grup terörist, iki bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra petrol vanasını açarak ateşlemişti. Yangını söndürmeye gelen Çeşmebaşı köyü sakinlerinden, aralarında eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin'in de bulunduğu 4 kişi, teröristlerce yola döşenen mayına basmıştı. Mayının patlaması sonucu Sedat Özevin ile eski DYP Batman Milletvekili Faris Özdemir'in akrabası olan ve kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıtkı Özdemir ve eski İHD Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir hayatını kaybetmişti.


BAŞKAN KIL PAYI KURTULDU

İddialara göre Mardin İstikametinden İdil istikametine doğru makam aracı ile gelen Ak Partili Karalar Belediye Başkanı Halef İnan'ın makam aracının geçişi sırasında yol kenarına daha önceden döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Meydana gelen patlamada Belediye Başkanı İnan yara almadan kurtulurken makam aracında hasar oluştu.

Olaydan sonra olay yeri yakınında 06 BU 1142 plakalı bir araç da terk edilmiş halde bulundu.Olay yeri yakınında terk edilmiş halde bulunan araç daha detaylı bir inceleme için İdil Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. BOTAŞ boru hattına yapılan mayınlı sabotajdan sonra jandarma timleri köy korucuları ile birlikte bölgeyi abluka altına aldı.


14 yıl önce